Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Update στον DAX (TRADERS')

Ο DAX άφησε έναν σχηματισμό doji την περασμένη Παρασκευή και την ίδια στιγμή ένα inside day. Αυτό αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για σήμερα δεδομένου οτι βρισκόμαστε και ενώπιον της αντίστασης των 10.713 μονάδων.

Θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η συμπεριφορά των τελευταίων ημερών του εν λόγω δείκτη οφειλόταν στη λήξη των παραγώγων και αν τώρα θα έπρεπε να έρθει μια κατοχύρωση κερδών ή όχι. Γι αυτό, θα κοιτάξουμε στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στο επόμενο γράφημα βλέπουμε τον δείκτη σε πώληση και μόνο σε κλεισίματα σε εβδομαδιαία βάση πάνω από τις 10.756 μονάδες.


Το δίχως άλλο, είναι πολύ θετικό που ο DAX βρίσκεται πάνω απο τον άνω μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρία μας οτι αυτοί οι μέσοι όροι ενεργούν ως σχετικές στηρίξεις και αντιστάσεις. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει οτι υπάρχει ακόμα δρόμος για άνοδο μερικών μονάδων και δεδομένης της αδυναμίας του Ευρώ θα μπορούσαμε να την σπάσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε την άνω γραμμή στις 12.000 μονάδες η οποία και θα αποτελέσει έναν σημαντικό στόχο.

 

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου