Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Λίγο ζιγκ, λίγο ζαγκ...( Nikos S )

Το πρώτο link, δείχνει μια ώριμη αντιμετώπιση του θέματος της συνεχούς Τουρκικής επιθετικότητας κατά της Χώρας μας, ενώ το δεύτερο μια πιο επιθετική. 
http://www.onalert.gr/stories/... 
http://www.onalert.gr/stories/... 
Κατ’ εμέ παραμένει η πιθανότητα να σημειωθεί θερμό επεισόδιο τις επόμενες μέρες μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την άσκηση στα Ελληνο-Κυπριακά χωρικά ύδατα και το Καστελόριζο στις18/19-10-16.
http://www.onalert.gr/stories/...
Δείγμα των Τουρκικών διαθέσεων διαφάνηκαν προχτές στην επιχείρηση διάσωσης μεταξύ Κω και Σάμου.
http://www.onalert.gr/stories/...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (στις 21-10-16 έχει και παράγωγα …).
Εν κατακλείδι και σε σχέση με το ΧΑΑ, η άποψη μου είναι ότι: 
1. Δεν θα υπάρχουν νεότερα χαμηλά, εκτός από την περίπτωση αιφνίδιας Κρίσης σε Εθνικό Ζήτημα. 
2. Είμαστε στον πάτο ήδη από το 2012 και η πραγματική Οικονομία της Χώρας αναζητά την εξέλιξη που θα την ξεκολλήσει από τον πάτο. 
3. Η αναμενόμενη φυσιολογικά πορεία είναι η επί πολλούς μήνες πλάγια κίνηση σε στενό εύρος τιμών (ζώνη 500-700), εκτός θετικού απροόπτου.
4. Θετικά απρόοπτα λογίζονται η ψήφιση του ν/σ για τα κόκκινα δάνεια, η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης in time, η ένταξη της Χώρας στο QE ή άλλη ισοδύναμου αποτελέσματος απόφαση της ΕΚΤ (π.χ. Ευρωομόλογο κ.λ.π.), η ανακοίνωση – προσδιορισμός (φέτος ή μετά την ένταξη της Χώρας στο QE) των μέτρων και του τρόπου ρύθμισης του Χρέους από το Eurogroup, η τυχόν υιοθέτηση πολιτικών αποφάσεων στην Ευρωζώνη που οδηγούν σε σημαντική χαλάρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου Σταθερότητας ή και των όρων της Συνθήκης του Μάαστριχτ (σε αντιστάθμισμα των κοινωνικών πιέσεων ενόψει των εκλογών σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.λ.π.) ή σε δημιουργία δεύτερης νομισματικής συνθήκης/ζώνης με ένα πιο χαλαρό ευρώ σε σχέση με το υφιστάμενο (π.χ. ευελιξία συναλλαγματικής διακύμανσης 6-8%), η τυχόν επίλυση του «Μακεδονικού» ζητήματος (το Κυπριακό δεν αναμένεται πριν το 2020, με βάση αυτά που τώρα συμβαίνουν ή πιθανόν επίκεινται -και δεν θα είναι λίγα ούτε και αμελητέα-στην Τουρκία, Συρία και Μέση Ανατολή), η πολιτική συναίνεση σε δραστικές Συνταγματικές αλλαγές και Αναθεώρηση και δημιουργία Κυβέρνησης Οικουμενικής Σταθερότητας ή η προκήρυξη Εθνικών Εκλογών λόγω αδυναμίας δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης.
Το τί είπε ή θα έλεγε η κάθε Moody’s, δεν επηρεάζει ουσιαστικά και σε αυτήν δεδομένη συγκυρία το «έξυπνο» χρήμα και τις προειλημμένες αποφάσεις του, πλην μιας πιθανής διακύμανσης μερικών ωρών -ως δύο ημέρων- στο ΧΑΑ. Αν συμβεί κάτι όμως στο διεθνές περιβάλλον, ουσιωδώς αρνητικό ή θετικό, τότε το ΧΑΑ θα συγχρονιστεί.
Κατά τα λοιπά, αργά και βασανιστικά, λίγο ζιγκ, λίγο ζαγκ, λίγο κάτω λίγο πάνω και rabbit market: επιτόπια πηδηματάκια που δεν οδηγούν σε νέα επίπεδα, κάτω ή πάνω (κάποιος ξένος διαχειριστής το είχε πει στην αρχή της χρονιάς και το θυμήθηκα).
Καλή Πανσέληνο Απόψε, Καλή Κυριακή Αύριο και Καλή Εβδομάδα σε Όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου