Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

FTSE25 : Εβδομαδιαία ανασκόπηση...

Δυνατές συγκινήσεις επιφύλασσε η εβδομάδα που μας πέρασε. Αν μη τι άλλο , η Ελληνική αγορά θυμίζει - μετά από πολύ καιρό - και πάλι χρηματιστήριο.  Οι προσδοκίες ολοκλήρωσης ( επιτέλους) της πρώτης αξιολόγησης και το πολύ καλό διεθνές κλίμα, είχαν σαν αποτέλεσμα κατά την διάρκειά της, ο δείκτης να καλύψει τα 2/3 των απωλειών του προηγηθέντος πτωτικού, από τις 1583 στις 1458 μον.
Η εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση βελτίωσε αισθητά την τεχνική εικόνα, όμως για την ουσιαστική βελτίωσή της απαιτείται η έγκυρη υπέρβαση των 1556 μον., εγχείρημα διόλου εύκολο καθώς από εκεί διέρχεται εκτός όλων των άλλων και η αντίσταση του συστήματός μας στο εβδομαδιαίο γράφημα. Προϋποθέτει, την απρόσκοπτη τελεσφόρηση της διαδικασίας «διαπραγμάτευσης» και την διατήρηση του θετικού διεθνούς κλίματος , που παρά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, δεν είναι δεδομένη.
Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης προσέγγισε την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 1535-1541 μον. με εμφανή τα σημάδια κόπωσης. Θεωρούμε ότι δύσκολα θα την υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια και χωρίς να προηγηθεί μία διόρθωση μέχρι τις πρώτες στηρίξεις των 1520  και 1510- 1513 μον. απ’ όπου διέρχεται ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Δεν πρέπει όμως  να επεκταθεί χαμηλότερα της ζώνης στήριξης των 1506-1500 μον., καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα κινδυνεύσει σοβαρά το ανοδικό momentum. Η μέγιστη αποδεκτή διόρθωση είναι μέχρι τα όρια του πρώτου ανοδικού gap των 1509 μον. ή έστω μέχρι τις 1476 μον. 

Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, ο δείκτης κατάφερε να «διακορεύσει» -προς μεγάλη μας έκπληξη - την διαγώνιο S και να κορυφώσει στην κατερχόμενη R1. Θα επαναλάβουμε ότι για να υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης απαιτείται τουλάχιστον η υπέρβαση της γραμμής τάσης R , που για τον γράφοντα φαντάζει παντελώς απίθανο να λάβει χώρα κατά τους επόμενους πολλούς… πολλούς…  πολλούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου