Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ....

Η προσπάθεια να διαφυλαχτούν τα κεκτημένα και οι πλησιέστερες στηρίξεις ( μεταξύ των οποίων και ο απλός ΜΚΟ200 ημ.), στέφθηκε με επιτυχία. Όμως η επιστροφή , μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, των καχεκτικών τζίρων απογοητεύει και τους πλέον αισιόδοξους . Και με το δίκιο τους….
Καθημερινά γίνονται μάρτυρες ανακύκλωσης των ίδιων και των ίδιων, «αποδημητικών» κεφαλαίων, σε μια αγορά που κυριαρχείται αποκλειστικά και μόνο από τους traders , μικρούς και μεγάλους…Ως αποτέλεσμα ο Γεν. δείκτης επί δύο μήνες διακυμαίνεται σε ένα εύρος μόλις ολίγων μονάδων, περιστρεφόμενος γύρω από έναν νοητό άξονα, σαν το γατάκι που κυνηγάει την ουρά του…
Το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου σχεδόν οι μισοί από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg πιστεύουν ότι η απόφαση να αυξήσει την ποσοτική χαλάρωση, μπορεί να ληφθεί την Πέμπτη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Ελληνικά συμφέροντα αναμένεται και το Eurogroup της Παρασκευής , όμως όπως όλα δείχνουν , δύσκολα θα προκύψει θετική είδηση. Μάλλον το αντίθετο. Για ακόμα μία φορά οι δανειστές μας θα μας επιπλήξουν – και με το δίκιο τους-, για την κωλυσιεργία στα προαπαιτούμενα σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να εκταμιευτεί και η δεύτερη δόση.
Ως εκ τούτου λοιπόν, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, αναμένουμε ο Γεν. δείκτης  να λοξοκοιτάζει προς τον στόχο των 588 μον., καρτερώντας τον καταλύτη που θα δώσει την ώθηση για την επίτευξή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου