Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ...

Παρά το συνεχιζόμενο ανελέητο σφυροκόπημα των μετοχών των Ευρωπαϊκών τραπεζών και το πολύ κακό διεθνές κλίμα που επικρατούσε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, οι κρίσιμες στηρίξεις διασώθηκαν , διατηρώντας έτσι βάσιμες – αν και λίγες – τις ελπίδες ότι το ανοδικό κύμα από τις 1458 δεν τερμάτισε οριστικά στις 1540 μον. Θα αυξηθούν σημαντικά σε ενδεχόμενη υπέρβαση της ζώνης που οριοθετείται από τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. ( 1511 μον.) και της αντίστασης του συστήματός μας ( 1516 μον.) Αντίθετα, μία αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασής των θα τις μειώσει κατακόρυφα , ειδικά αν την ακολουθήσει παραβίαση της τελευταίας εναπομείνασας στήριξης των 1475 μον. 

Ανάλογη εικόνα και στον Γεν. δείκτη που διασώθηκε προσώρας η κρίσιμη στήριξη των 559 μον., όμως για την σχετική αποκατάσταση της τεχν. εικόνας απαιτείται τουλάχιστον η υπέρβαση της ζώνης που οριοθετείται από τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. ( 565 μον.) και της αντίστασης του συστήματός μας ( 567 μον.)
Σχετικά ψύχραιμα κινήθηκε και ο Τραπεζικός δείκτης , ο οποίος αντέδρασε από την στήριξη των 625 μον. , περιορίζοντας κατά το κλείσιμο το μεγαλύτερο μέρος των πρωινών απωλειών του. Αναμένουμε να ξαναδοκιμάσει σύντομα το επίπεδο  στο οποίο συγκλίνει ο εκθ. ΜΚΟ30 ημ. και η αντίσταση του συστήματός μας.  Η υπέρβασή του αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου