Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ...

Από την μια η έκθεση της Fitch για το Κινεζικό Τραπεζικό Σύστημα και από την άλλη το δημοσίευμα του "Focus" σύμφωνα με το οποίο η Γερμανίδα Καγκελάριος απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής κρατικής βοήθειας στην Deutsche Bank , πυροδότησαν νέο sell off στις Ευρωπαϊκές τράπεζες με αποτέλεσμα μετοχές και δείκτες να κλείσουν με βαριές απώλειες.
Στην δίνη τους παρασύρθηκε και ο FTSE25 , που ως γνωστόν δεν χάνει τέτοιες «ευκαιρίες». Διέσπασε σωρεία στηρίξεων , μεταξύ των οποίων και τον εκθ. ΜΚΟ30ημ. που σήμερα διέρχεται από τις 1511 μον. μετατρέποντας τον και πάλι στην πλησιέστερη αντίσταση, που αργά ή γρήγορα θα ξαναδοκιμάσει ο δείκτης στα πλαίσια του retest. 
Ως πιθανές αφετηρίες εκδήλωσης της ανοδικής αντίδρασης θεωρούμε είτε τις 1489 μον. ( 61,8% ),  είτε στην χειρότερη των περιπτώσεων τις 1476 μον. (78,6%) . Για όσο διάστημα παραμένουν απαραβίαστες, οι αγοραστές δικαιούνται να ελπίζουν σε υψηλότερα των προσφάτως κατακτηθέντα επίπεδα όπως π.χ. σε εκείνα των 1556 μον. Παρά την βιαιότητα της πτώσης , δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το ανοδικό κύμα από τις 1458 τερμάτισε οριστικά στις 1540 μον. 
ΔΤΡ : Στις 625 μον. η πλησιέστερη στήριξη. Ας ευχηθούμε ότι θ’ αναχαιτίσει τους πωλητές καθώς, νέα δοκιμασία των 613 μον. – τέταρτη κατά σειρά – είναι μάλλον απίθανο ν’ αντέξει περισσότερο από 2-3 συνεδριάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου