Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ........

Παρούσα δήλωσε στο πάρτι των διεθνών αγορών και η Ελληνική αγορά, σύροντας μαζί τους τον χορό που στήθηκε στον απόηχο των αποφάσεων της FED. Από την έναρξη της συνεδρίασης μέχρι και το τέλος της, οι αγοραστές επέβαλαν τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα ο Γεν. δείκτης να διασπάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την μία μετά την άλλη αντίσταση , μεταξύ των οποίων και εκείνης του ΜΚΟ200 ημ. και να κορυφώσει ακριβώς στο επίπεδο διόρθωσης 66,66% του πρόσφατου πτωτικού από τις 585 στις 548 μον. Ο επόμενος μεγάλος άθλος είναι η υπέρβαση των 577 μον. ( 78,6% του προαναφερόμενου πτωτικού κύματος). Μόνο με την κατοχύρωσή των θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Οι πλησιέστερες στηρίξεις επισημαίνονται πάνω στο γράφημα.

FTSE25 : Τερμάτισε την ξέφρενη πορεία του ακριβώς πάνω στην ισχυρή ζώνη αντίστασης των 1533-1535 μον., γεγονός που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία διόρθωση μέχρι την πρώτη στήριξη των 1520 μον., ίσως και μέχρι τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που διέρχεται από τις 1511 μον. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να επεκταθεί χαμηλότερα των 1506-1500 μον. γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα αναζωπυρωθούν τα απαισιόδοξα σενάρια.

ΔΤΡ: Ο Τραπεζικός δείκτης προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής το πτωτικό gap των 680 μον. Θεωρούμε ότι δύσκολα θα το υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια και χωρίς να προηγηθεί διόρθωση. Ως εκ τούτου μάλλον προσφέρεται για κατοχύρωση κερδών από τους βραχυπρόθεσμους. Η πλησιέστερη στήριξη παρέχεται από τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. που σήμερα διέρχεται από τις 666 μον. Ενδεχόμενη διόρθωση, δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 650 μον. για να μην κινδυνεύσει το ανοδικό momentum. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου