Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Γεν. δείκτης / Εβδομαδιαία ανασκόπηση ( Βασίλης Μαρκάκης)


Μετά από μία αδιάλειπτη,  κατακόρυφη πτώση  εννέα συναπτών συνεδριάσεων , ο Γεν. δείκτης αντέδρασε επιτέλους ανοδικά , διασώζοντας προσωρινά (?) την εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη των 547 μον. Λίγο το ένστικτο αυτοσυντήρησης, λίγο η λήξη της τριπλής σειράς παραγώγων και το short covering που την ακολούθησε,   λίγο οι προσδοκίες επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, λίγο η υπερπωλημένη κατάσταση δεικτών και μετοχών και τέλος, λίγο η ανακούφιση από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να αναπτερωθεί το ηθικό των αγοραστών και να περάσουν στην ολομέτωπη αντεπίθεση επιτυγχάνοντας να κλείσουν  τον δείκτη όχι μόνο σε θετικό έδαφος, αλλά και στα υψηλά ημέρας παρά το δυσμενές διεθνές κλίμα.
Η νέα εβδομάδα λοιπόν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, όμως μέχρι αποδείξεως του εναντίου, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε την ανοδική αντίδραση ως διόρθωση στην προηγηθείσα πτώση, καθώς αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο. Μόνο με την υπέρβαση των 577 μον. θα μπορέσουμε να εικάσουμε με σχετική ασφάλεια ότι η πτώση ολοκληρώθηκε στις 548 μον. και μόνο με την υπέρβαση και των 620 μον. θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης, γεγονός που υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά , φαντάζει ουτοπία. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, ο Γεν. δείκτης θα συσσωρεύει σε ένα σχετικά μικρό εύρος τιμών ( π.χ. μεταξύ 620 και 470 μον.) πριν τεθεί σε σταθερή ανοδική πορεία , γεγονός που με την σειρά του θα επαναλάβουμε ότι προϋποθέτει μία έστω υποτυπώδη αναδιάρθρωση του χρέους και ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 562,5 μον., όμως η πλέον κρίσιμη και ίσως καθοριστική διέρχεται από τις 565 , όπου συγκλίνουν οι εκθ. των 30 και 9-10 ημ. Μόνο με την υπέρβασή των θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης και σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας. Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 557 μον. που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιαστεί, γιατί διαφορετικά η συνεδρίαση της Παρασκευής θα περάσει στην χρηματιστηριακή ιστορία , ως μία ακόμα αναλαμπή…

Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ο δείκτης διακυμαίνεται για δέκατη εβδομάδα μεταξύ της στήριξης και της αντίστασης του συστήματός μας γεγονός που αποτελεί ρεκόρ. Η παραβίαση της μιας ή η υπέρβαση της άλλης θα καθορίσουν την πορεία του δείκτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ανάλογη εικόνα και στο μηνιαίο γράφημα. Ο RSI ακροβατεί πάνω στον εκθ.ΜΚΟ10. Ενδεχόμενη παραβίασή του θ’ αποτελέσει ένα σημαντικό τεχνικό γεγονός.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ…

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT..
Είσαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Διατηρήστε την θέση σας, για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 565 μον., δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 577 μον. 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG …
Η θέσης σας είναι αντίθετη προς την κυρίαρχη τάση, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους. Παρ’ όλα αυτά , διατηρήστε την για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των 547 μον., ελπίζοντας σε ένα θαύμα….Μόνο από θαύμα μπορεί να λυθεί τελικά ανοδικά, η δίμηνη συσσώρευση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου