Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.....

«.....Η υπέρβαση της αντίστασης των 565-566,5 μον. με την πρώτη προσπάθεια και αν δεν προηγηθεί χρονική ή ποσοτική διόρθωση , είναι παντελώς απίθανη. Σε ενδεχόμενη  προσέγγισή της προσφέρεται για κατοχύρωση κερδών και λήψη αντίθετης θέσης ( short.)....» αναφέραμε στο σχόλιο του Σ.Κ. και η αγορά μας επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.
Σημειώναμε επίσης ότι, για όσο διάστημα ο Γεν. δείκτης δεν μας δίνει κλείσιμο υψηλότερα των 562,84 μον. , υπερτερούν σαφέστατα τα απαισιόδοξα σενάρια. Μόνο με την υπέρβαση της ζώνης αντίστασης των 565μον. - 566,5 μον. θα γείρει ελαφρά η πλάστιγγα υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου που θέλει τον δείκτη να κατευθύνεται προς τις 588 μον. 
Παρά την άτσαλη οπισθοχώρηση του δείκτη από τις 565 μον., οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, αν οι πωλητές δεν καταφέρουν να ωθήσουν τον δείκτη χαμηλότερα της ζώνης στήριξης 559-556 μον.., η ανοδική αντίδραση δεν πρέπει να θεωρηθεί περατωθείσα.

FTSE25 : Απέτυχε η πρώτη προσπάθεια υπέρβασης της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού H&S , που ως γνωστόν αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για την ακύρωσή του.

 Δεν υπάρχουν περιθώρια επέκτασης της διόρθωσης χαμηλότερα των 1471 μον.

ΔΤΡ : Τα περιθώρια επέκτασης της διόρθωσης, εξαντλούνται στις 644 μον.

ΕΤΕ : Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αδυνατεί να κλείσει υψηλότερα της Κ1 , γεγονός που θα βελτίωνε την τεχν. εικόνα. Για την δραματική επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση της στήριξης των 0,17. 

Η κατερχόμενη γραμμή τάσης ανέκοψε προσωρινά (?) την ανοδική αντίδραση. Έτσι κι’ αλλιώς οι πιθανότητες υπέρβασής της με την πρώτη προσπάθεια ήταν μηδενικές.
Η ανακατάληψη του επιπέδου 1,71 αποτελεί θετική εξέλιξη. Αναμένουμε , αργά ή γρήγορα να δοκιμαστεί εκ νέου, ως στήριξη αυτήν την φορά. Από την αντοχή του θα κριθεί το μέλλον της ανοδικής αντίδρασης.  Σε θετική έκβαση, οι αγοραστές θα μπορούν να ελπίζουν σε συνέχισή της προς τα 1,85-1,90 ( ίσως και σχηματισμού cup with handle ).
Δεν θα μπορούσε όμως σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί υποχώρηση της μετοχής χαμηλότερα του ανοδικού gap των 1,69 , ή ακόμα χειρότερα  χαμηλότερα των 1,64 χωρίς να κινδυνεύσει το ανοδικό momentum. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου