Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ..

Γ.Δ. Η εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική για την μεσοπρόθεσμη πορεία του δείκτη  στήριξη των 550-547 μον., ανέκοψε την ορμή της πτώσης αναπτερώνοντας το ηθικό των αγοραστών. Ενδέχεται να γίνει  αφετηρία ανοδικής αντίδρασης που όμως αν δεν υπερβεί τις 563 μον., θα είναι τεχνικής φύσεως. Ως εκ τούτου θα προτείναμε τις 547 μον. ως stop long και τις 563 μον. ως stop short. Η παραβίαση της μιας ή η υπέρβαση της άλλης , θ’ αποτελέσουν σημαντικά τεχνικά γεγονότα που θα σημάνουν συναγερμό στα στρατόπεδα των δύο αιωνίων αντιπάλων, οι οποίοι θα σπεύσουν να  κλείσουν άρον-άρον την θέση τους ανατροφοδοτώντας την τάση. 

FTSE25 : Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης παραμένει σε δεινή θέση καθώς η παραβίαση της γραμμής του λαιμού (1492 μον.) ενεργοποίησε τον σχηματισμό H&S, με ελάχιστη τιμή στόχο τις 1432 μον. Θεωρούμε ότι είναι μάλλον ζήτημα απλά χρόνου η επίτευξή του. Είτε άμεσα, είτε αφού μεσολαβήσει ένα retest της γραμμής του λαιμού.

ΔΤΡ : Για τον ταλαίπωρο τραπεζικό δείκτη θα επαναλάβουμε ότι : «Η παραβίαση της στήριξης των 654 μον. επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την έτσι κι’ αλλιώς δραματική τεχν. εικόνα. Μετατρέπεται στην πλησιέστερη αντίσταση που κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναδοκιμάσει (μάλλον ανεπιτυχώς) ο δείκτης, στην πρώτη ανοδική αντίδραση. Η πλησιέστερη πλέον σημαντική και εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη  δεν είναι άλλη από τον τοπικό βυθό της 6/7/16 , δηλ. οι 577-563 μον.»

ΕΤΕ : Η ανοδική αντίδραση εξέπνευσε ( όπως αναμέναμε) στις παρυφές της διαγωνίου Κ1 , που από στήριξη έχει μετατραπεί σε αντίσταση. Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση των 0,1780-0,18 ενώ για την ραγδαία επιδείνωση της αρκεί ένα κλείσιμο χαμηλότερα των 0,17 . 

ΑΛΦΑ : Στα 1,72 η πλησιέστερη αντίσταση και στα 1,64 η πλησιέστερη εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη που αν χαθεί θα επιδεινωθεί ραγδαία η τεχνική εικόνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου