Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ......

«Λόγω της αποκαρδιωτικής εικόνας της αγοράς θα ανεβάσουμε το stop long στις 562 μον., αν και αρκεί και μόνο η παραβίαση των 567 μον. για να θέσει σε κίνδυνο την βραχυπρόθεσμη τάση,  καθώς από εκεί διέρχεται ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. και δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα παραβίασή του.» αναφέραμε στο χθεσινό μας σχόλιο και δεν το μετανιώσαμε που αναλάβαμε δημόσια ένα σχετικά μεγάλο ρίσκο. Η υποχώρηση του δείκτη από τις πρώτες κιόλας ώρες της συνεδρίασης κάτω από τα προαναφερόμενα επίπεδα, πυροδότησε μαζικές ρευστοποιήσεις με τελικό αποτέλεσμα να κλείσει με  συντριπτικές απώλειες και να επιδεινωθεί ραγδαία η τεχνική εικόνα.
Για την αποκατάστασή της απαιτείται η υπέρβαση της μέχρι πρότινος στήριξης και τώρα πλέον αντίστασης των 562,84 μον. Είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί στα πλαίσια του retest, όμως πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί.  Ενδεχόμενη επαναπροσέγγισή της θ’ αποτελέσει μάλλον ευκαιρία για πωλήσεις. Υποψήφιες για χρέη βατήρα της ανοδικής αντίδρασης είναι οι πλησιέστερες στηρίξεις των 550-547 και 540 μον. 

FTSE25 : Σε ακόμα πιο δεινή θέση ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Η παραβίαση της γραμμής του λαιμού (1492 μον.) ενεργοποίησε τον σχηματισμό H&S, με ελάχιστη τιμή στόχο τις 1432 μον. Ζήτημα απλά χρόνου η επίτευξή του. Είτε άμεσα, είτε αφού μεσολαβήσει ένα retest της γραμμής του λαιμού. 

ΔΤΡ : Η παραβίαση των 654 μον. επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την έτσι κι’ αλλιώς δραματική τεχν. εικόνα. Μετατρέπεται στην πλησιέστερη σημαντική αντίσταση που κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναδοκιμάσει ο δείκτης στην πρώτη ανοδική αντίδραση, μάλλον ανεπιτυχώς. Η πλησιέστερη πλέον σημαντική και εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη – εκτός εκείνης του ψυχολογικού και όχι μόνο ορίου των 600 μον.- δεν είναι άλλη από τον τοπικό βυθό της 6/7/16 , δηλ. οι 577-563 μον. 

ΕΤΕ : Η παραβίαση της διαγωνίου Κ1, ματαίωσε ή έστω ανέβαλε κάθε ανοδικό σενάριο. Αναμένουμε να ξαναδοκιμαστεί στα πλαίσια του retest , είτε άμεσα με αφετηρία την στήριξη των 0,17-0,1650 , είτε λίγο αργότερα με αφετηρία την στήριξη των 0,1540-0,15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου