Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ...

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, η στήριξη των 560 μον. έσωσε την παρτίδα , γεγονός που αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας, για ανοδική λύση της πολυήμερης συσσώρευσης του Γεν. Δείκτη. Η στοιχειωμένη αντίσταση των 572,3 μον. παραμένει σημείο κλειδί για την πορεία του. Νέα αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασής της , θα καταστήσει τους πωλητές επιθετικότερους. Σε αυτήν την περίπτωση είναι παντελώς απίθανο ν’ αντέξει μια νέα, τρίτη δοκιμασία,  η στήριξη των 560 μον. Ο δείκτης θα κινηθεί βίαια πτωτικά προς την ευρύτερη ζώνη των 550-540 μον. 

Όσο αφορά τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης , σημείο κλειδί παραμένει η διαγώνιος D3. Μόνο με την έγκυρη υπέρβασή της, η οποία θα πρέπει να συνοδευτεί από αξιοπρεπή τζίρο, θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ των αγοραστών. Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την ισχύ της διαγωνίου D4 , καθώς ενδέχεται να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η τεχνική εικόνα στον τραπεζικό δείκτη παραμένει αποκαρδιωτική. Για την σχετική βελτίωσή της θα επαναλάβουμε ότι απαιτείται τουλάχιστον η έγκυρη, πειστική υπέρβαση της αντίστασης του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 652 μον. και στην συνέχεια η υπέρβαση του εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που σήμερα διέρχεται από τις 678 μον. Για την ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των 613 μον. 

Ο Γερμανικός δείκτης εξακολουθεί να διακυμαίνεται για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση μεταξύ της στήριξης και της αντίστασης του συστήματός μας. Η παραβίαση της μιας ή η υπέρβαση της άλλης, θα καθορίσουν την βραχυπρόθεσμη τάση για αρκετές ημέρες. Ως πιθανότερο φαντάζει το πτωτικό σενάριο και σε αυτήν την περίπτωση , η πρώτη στήριξη που παρέχεται από το ανοδικό gap των 10374 μον. θεωρούμε ότι δεν θ’ αντέξει. Κατά πάσα πιθανότητα ο δείκτης θα κινηθεί προς την κρίσιμη στήριξη των 10.100 , απ’ όπου διέρχεται και ο απλός ΜΟ200 ημ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου