Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ...

«Ο βασικός λόγος που αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη ( και καχυποψία) την πρόσφατη ανοδική αντίδραση του Γεν. δείκτη, είναι επειδή δεν συμμετέχει ο τραπεζικός. Εκτός από την μεγάλη βαρύτητα που έχουν οι τραπεζικοί τίτλοι στους δείκτες , συντελούν τα μέγιστα και στην διαμόρφωση της επενδυτικής ψυχολογίας. Αν δεν ακολουθήσουν τον Γεν. δείκτη στην ανοδική του πορεία, αργά ή γρήγορα θα τον παρασύρουν  στην δίνη τους. Είναι παντελώς απίθανη σταθερή, βιώσιμη ανοδική τροχιά του Γ.Δ, απουσία των τραπεζών.»
«….Εξ’ αιτίας του ισχνού τζίρου, η άνοδος στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Στην πρώτη αρνητική εξέλιξη , ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν όλα τα κεκτημένα των δύο τελευταίων εβδομάδων, μέσα σε μόλις μία συνεδρίαση….» 
Τα παραπάνω αναφέραμε στην ανάλυση του περασμένου Σ.Κ. και δυστυχώς η αγορά, μας επαλήθευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Κατά την εβδομάδα που πέρασε, η υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 572 μον. και στην συνέχεια η αδυναμία του να τις υπερβεί εκ νέου , επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η υπέρβασή των 572 μον. κατά την συνεδρίαση της 12/8 ήταν ψευδής , γεγονός που είχε ως μοιραίο επακόλουθο το ξεπούλημα κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής και την ραγδαία επιδείνωση της τεχνικής εικόνας.

Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 560 μονΕίναι πολύ πιθανό να γίνει η αφετηρία για ανοδική αντίδραση που όμως μάλλον δύσκολα θα υπερβεί τις 567 μον. που είναι και το μεγάλο ζητούμενο προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η βαριά τραυματισμένη τεχν. εικόνα.

 Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 613-609 μον. και οι πλησιέστερες αντιστάσεις στις 624 και 631 μον.  

Η παραβίαση κρίσιμων στηρίξεων, μεταξύ των οποίων και η διαγώνιος Κ1 επιδείνωσε ραγδαία την τεχν. εικόνα. Οι μέχρι πρότινος στηρίξεις των 1495  και ειδικά εκείνη των 1506 μον. , μετατρέπονται σε ισχυρές αντιστάσεις. Είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστούν κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας , στα πλαίσια του retest , όμως δύσκολα θα επιτευχθεί η ανακατάληψή τους που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.
Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον της διαγωνίου D4  και για την ουσιαστική της,  η υπέρβαση της διαγωνίου D3. 
Η παρτίδα σώζεται ακόμα. Αρκεί να μείνει απαραβίαστη η κρίσιμη στήριξη των 1471-1468 μον. , το τελευταίο προπύργιο των αγοραστών. 
Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 1486-1484 μον. Είναι πολύ πιθανό να αναχαιτίσει τους πωλητές και να γίνει η αφετηρία για μία έστω βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση , που όμως αν δεν καταφέρει να επεκταθεί υψηλότερα των  πρώτων αντιστάσεων, δηλ. της διαγωνίου Κ1 και εκείνης των 1495-1501 μον. , θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την βαριά τραυματισμένη τεχνική εικόνα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ …

Προς τους (βραχυπρόθεσμους) Long ….
Κάθε ανοδική αντίδραση πρέπει να εκλαμβάνεται πλέον ως ευκαιρία για τον απεγκλωβισμό σας. Ενδεχόμενη παραβίαση ( με κλείσιμο) των  1471-1468 μον., θα επιδεινώσει δραματικά την τεχνική εικόνα.

Προς τους Short …
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα της διαγωνίου Κ1 και των 1495-1501 μον., δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η θέση σας θα κινδυνεύσει σοβαρά μόνο σε ενδεχόμενη διαδοχική υπέρβαση των 1506 μον., της διαγωνίου D4 , της τοπικής κορυφής των 1520-1527 μον. και τέλος της διαγωνίου D3. Αν και είναι απίθανη, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ενδεχόμενη έγκυρη υπέρβαση της τελευταίας, με τζίρο άνω των 80-100εκ. , ίσως να οδηγήσει τον δείκτη ακόμα και προς την τοπική κορυφή των 1723 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου