Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.......

Μία ακόμα αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασης της στοιχειωμένης αντίστασης των 571-2 μον. , κατέγραψε στο ενεργητικό του ο Γεν. δείκτης. Ο αρχικός ενθουσιασμός των καθησυχαστικών αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών, έδωσε την θέση του και πάλι στην περισυλλογή και στον προβληματισμό. Δεν κατάφεραν να κατευνάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις δυσοίωνες προοπτικές για την κερδοφορία τους.
Λόγω της αποκαρδιωτικής εικόνας της αγοράς θα ανεβάσουμε το stop long στις 562 μον., αν και αρκεί και μόνο η παραβίαση των 567 μον. για να θέσει σε κίνδυνο την βραχυπρόθεσμη τάση καθώς από εκεί διέρχεται ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. και δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα παραβίασή του. 

Εντυπωσιακή αδυναμία επέδειξε και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που δεν βρήκε το κουράγιο ούτε καν να απειλήσει την τοπική κορυφή των 1552 μον., με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με σχηματισμό Ω.Κ.Ω  ο οποίος θα ενεργοποιηθεί σε ενδεχόμενη παραβίαση των 1490 μον. 

Σε ακόμα δυσμενέστερη θέση ο τραπεζικός δείκτης που με την πρόσκρουσή του στις 731 μον.(23,6%) , επισφράγισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι παρά την εντυπωσιακή άνοδο της Παρασκευής , η τάση είναι σαφέστατα πτωτική. Ας ελπίσουμε ότι η στήριξη των 654 μον. θ’ ανακόψει για δεύτερη φορά τις ορδές των πωλητών , γιατί διαφορετικά η ορμή της πτώσης θ’ ανεβάσει στροφές….
ΕΤΕ : Η σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση της μετοχής με την κατερχόμενη γραμμή τάσης, απέβη μοιραία για τους αργοπορημένους πρωινούς αγοραστές. Ενδεχόμενη παραβίαση της στήριξης των 0,1890 ή ακόμα χειρότερα της διαγωνίου Κ2 , θα επιβαρύνει δραματικά  την τεχνική εικόνα. Στον αντίποδα, αν αντέξουν θα παραμείνουν βάσιμες οι ελπίδες μας για μία πλήρη ταλάντωση μέχρι την Κ2 , δηλ. μέχρι τα 0,2165.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου