Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ...

Όπως αναφέραμε στα τελευταία μας σχόλια, μία  διόρθωση έως και την μέχρι πρότινος ζώνη αντίστασης και τώρα πλέον ζώνη στήριξης των 571-567 μον. θ’ αποτελούσε μία απόλυτα φυσιολογική και εξαιρετικά αναμενόμενη εξέλιξη , μέσα στα πλαίσια του retest Δεν πρέπει όμως να επεκταθεί χαμηλότερα των 565-562,8 μον. Αρκεί ένα κλείσιμο χαμηλότερα των 560 μον. για να επιδεινώσει ραγδαία την τεχνική εικόνα και να θέσει σε άμεσο κίνδυνο το ανοδικό momentum. 
Για τις επόμενες 2 συνεδριάσεις μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, θεωρούμε ως πιθανότερο σενάριο , η ζώνη στήριξης που εκτείνεται από το gap των 567 μον. μέχρι και την στήριξη του συστήματός μας  δηλ. τις 565 μον. ,ν’ αναχαιτίσει τους πωλητές και να γίνει  η αφετηρία για μία έστω βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση , τουλάχιστον μέχρι τις 570 μον. 

FTSE25 : Αναστολή των πωλήσεων αναμένουμε και στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης , καθώς προσέγγισε την ισχυρή ζώνη στήριξης των 1506-2 μον. και εν δυνάμει αφετηρία ανοδικής αντίδρασης που όμως αν δεν ξεπεράσει τις 1520 μον. , περισσότερο θα επιδεινώσει παρά θα βελτιώσει την τεχν. εικόνα. 

« Μετά την παραβίαση της στήριξης του συστήματός μας και εκείνης των 644 μον. , το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι, ο δείκτης να κινηθεί προς την στήριξη των 624 μον. αφού πρώτα ξαναδοκιμάσει στα πλαίσια του retest, τις προαναφερόμενες διασπασθείσες στηρίξεις.» αναφέραμε στο χθεσινό σχόλιό μας και δυστυχώς επαληθεύτηκε στο ακέραιο.  Κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης ο δείκτης δοκίμασε ανεπιτυχώς τις «προαναφερόμενες διασπασθείσες στηρίξεις» και στην συνέχεια κατακρημνίσθηκε.
Η παραβίαση του τοπικού βυθού των 624 μον. θα επιδεινώσει σημαντικά την τεχνική εικόνα. Όπως και να έχει, αναμένουμε μία μικρή βραχυπρόθεσμη αναπήδηση του δείκτη εκτός και αν επιβαρυνθεί πολύ το διεθνές κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου