Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ .....( "Ναι ρε φίλε ...!!!" )

Η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 568-572 μον., βελτίωσε την τεχνική εικόνα και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες προς τις 585-595 μον. Όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την ψυχολογία καθώς η άνοδος επετεύχθη με αναιμικό τζίρο και με έκδηλη την αδυναμία των τραπεζών. Αφορούσε κυρίως 2-3 δεικτοβαρείς τίτλους ( π.χ ΕΕΕ) 
Ο Γεν. δείκτης έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορεί να αναρριχάται στα διαγράμματα και με εξαιρετικά μικρούς τζίρους. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι σε αυτήν την περίπτωση η άνοδος στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Στην πρώτη αρνητική εξέλιξη , ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν όλα τα κεκτημένα των δύο τελευταίων εβδομάδων, μέσα σε μόλις μία συνεδρίαση. 
Παρά το γεγονός ότι η βραχυπρόθεσμη τάση είναι αναμφίβολα ανοδική , παραμένουμε επιφυλακτικοί αναφορικά με την μεσοπρόθεσμη τάση. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα της διαγωνίου αντίστασης R είναι σαφέστατα πτωτική. Μόνο με την έγκυρη υπέρβαση της αντίστασης των 585 (απλός ΜΚΟ200 ημ.)- 588 μον. (50% ΒΓ) και στην συνέχεια της διαγωνίου  Κ2 θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της. Ωστόσο, χαμόγελα θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο με την υπέρβαση και της ευρύτερης περιοχής των 600-620 μον., που όμως υπό τις παρούσες  συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά , φαντάζει μάλλον ουτοπία. 
Το πιθανότερο σενάριο είναι ο δείκτης να συσσωρεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα , σε ένα μικρό σχετικά εύρος 100-150 μον. ( π.χ. μεταξύ 620 και 480 μον.)
Ενδεχόμενη διόρθωση έως και την μέχρι πρότινος ζώνη αντίστασης και τώρα πλέον ζώνη στήριξης των 571-567 μον. θ’ αποτελέσει μία απόλυτα φυσιολογική και εξαιρετικά αναμενόμενη εξέλιξη , μέσα στα πλαίσια του retest. Δεν πρέπει όμως να επεκταθεί χαμηλότερα των 565-562,8 μον. Αρκεί ένα κλείσιμο χαμηλότερα των 560 μον. για να επιδεινώσει ραγδαία την τεχνική εικόνα και να θέσει σε άμεσο κίνδυνο το ανοδικό momentum. 

Ο βασικός λόγος που αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη ( και καχυποψία) την πρόσφατη ανοδική αντίδραση του Γεν. δείκτη, είναι επειδή δεν συμμετείχε ο τραπεζικός. Εκτός από την μεγάλη βαρύτητα που έχουν οι τραπεζικοί τίτλοι στους δείκτες , συντελούν τα μέγιστα και στην διαμόρφωση της επενδυτικής ψυχολογίας. Αν δεν ακολουθήσουν τον Γεν. δείκτη στην ανοδική του πορεία, αργά ή γρήγορα θα τον παρασύρουν  στην δίνη τους. Είναι παντελώς απίθανη σταθερή, βιώσιμη ανοδική τροχιά του Γ.Δ, απουσία των τραπεζών. 
Για την βελτίωση της τραγικής εικόνας απαιτείται τουλάχιστον η υπέρβαση της αντίστασης του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 675 μον. και στην συνέχεια η ανακατάληψη του εξαιρετικά κρίσιμου επιπέδου των 695 μον. Για την ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των στηρίξεων 651 και 624 μον. 
Η στήριξη των 526 μον. ( ή έστω αυτή των 502 μον.) αποτελεί την τελευταία ελπίδα προκειμένου ν’ αποφευχθούν νέα ιστορικά χαμηλά. 

Η πλησιέστερη αξιόλογη στήριξη παρέχεται από τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που διέρχεται από τις 1517 μον. και ή αμέσως επόμενη από το ανοδικό gap των 1510 μον. Οι πλησιέστερες (ισχυρές) αντιστάσεις διέρχονται από τις 1544 , 1548 και 1552,77

ΕΤΕ : Το απαισιόδοξο σενάριο , παραμένει ακόμα επικρατέστερο. Μόνο με την υπέρβαση των αντιστάσεων 0,1890 ( 61,8%) και 0,1930 ( εκθ.ΜΚΟ30ημ.) θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου , δηλαδή του σχηματισμού διπλού βυθού. 
Ενδεχόμενη παραβίαση των 0,1770 ή ακόμα χειρότερα των 0,17 , θα επιδεινώσει δραματικά την τεχνική εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση αναμένουμε την μετοχή να κινηθεί προς το τελευταίο προπύργιο των «ταύρων», προς τα 0,1540-0,1500 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου