Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ....

Σε οίκο δημοπρασιών τείνει να εξελιχθεί το χρηματιστήριο καθώς παρατηρείται πλέον σε μόνιμη βάση  το φαινόμενο να κλείνει με τις δημοπρασίες σε επίπεδα που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα της συνεδρίασης.
Θα επαναλάβουμε με κάποιες τροποποιήσεις από το σχόλιο του Σ.Κ. ότι :
«Λόγω της αποκαρδιωτικής τεχνικής εικόνας του FTSE25 και της δραματικής του τραπεζικού δείκτη, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε την ανοδική αντίδραση από τις 547 μον. ως διόρθωση της προηγηθείσας πτώσης, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Για όσο διάστημα ο Γεν. δείκτης δεν μας δίνει ένα τουλάχιστο κλείσιμο υψηλότερα των 562,84 μον. , υπερτερούν σαφέστατα τα απαισιόδοξα σενάρια. Μόνο με την διαδοχική υπέρβαση των αντιστάσεων α) 565μον. ( εκθ ΜΚΟ30 ημ.) , β) 566,5 μον. ( 66,66% διόρθωση ) και γ) της διαγωνίου D1 , θα γείρει ελαφρά η πλάστιγγα υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου που θέλει τον δείκτη να κατευθύνεται προς τις 588 μον. 
Όμως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση , θα έχει ν’ αντιμετωπίσει τις ισχυρότατες αντιστάσεις του πτωτικού gap των 569,6 μον. και του υψηλότερου κλεισίματος της περιόδου, δηλ. τις 571,57 μον. Αποτελούν αναμφίβολα  όπως και οι 566,5 μον., πιθανά πέρατα της ανοδικής αντίδρασης.
Μόνο με την υπέρβαση και των 571,57 μον. θα μπορέσουμε να ισχυριστούμε με σχετική ασφάλεια ότι η πτωτική διόρθωση ολοκληρώθηκε στις 547 μον. και έκτοτε λαμβάνει χώρα νέο προωθητικό ανοδικό κύμα.
Σε όλες τις προαναφερόμενες αντιστάσεις είναι εξαιρετικά πιθανό να σημειωθούν μαζικές ρευστοποιήσεις. Ωστόσο, αν οι πωλητές δεν καταφέρουν να ωθήσουν τον δείκτη χαμηλότερα των 559 μον., η ανοδική αντίδραση δεν πρέπει να θεωρηθεί περατωθείσα.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου