Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ......

Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε , ο Γεν. δείκτης κατέβαλε αλλεπάλληλες, αγωνιώδεις, άκαρπες προσπάθειες υπέρβασης της διακεκαυμένης ζώνης των 568-571 μον. Εξ’ ίσου όμως άκαρπες απέβησαν  και οι απόπειρες των πωλητών να οδηγήσουν τον δείκτη χαμηλότερα της κρίσιμης στήριξης των 559 μον., γεγονός που θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.
Τα καθησυχαστικά (?) αποτελέσματα των stress tests πυροδότησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο κατά την συνεδρίαση της  Παρασκευής, με αποτέλεσμα ο δείκτης να επιχειρήσει νέα ( όγδοη κατά σειρά) απόπειρα υπέρβασης της προαναφερόμενης αντίστασης , με σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αυτήν την φορά. 
Ενδεχόμενη έγκυρη υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 568-571 μον. , θα οδηγήσει τον δείκτη προς την επόμενη ισχυρή αντίσταση των 588 μον. όπου και αναμένουμε μαζικές ρευστοποιήσεις προς κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών. Εξ’ άλλου μόλις τρεις μονάδες υψηλότερα, από τις 591,6 διέρχεται ο απλός ΜΚΟ200 ημ. όπου θα μπορούσε να γίνει , αν όχι το πέρας της ανοδικής αντίδρασης , αφετηρία αξιόλογης διόρθωσης.  

FTSE25 : Οι σημαντικότερες αντιστάσεις που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατά την νέα εβδομάδα, εντοπίζονται στην τοπική κορυφή των 1552 και στην ζώνη 1561-1566 μον. 

Παρά την θεαματική ανοδική αντίδραση της Παρασκευής η τεχν. εικόνα παραμένει δραματική. Για την σχετική βελτίωσή της απαιτείται η υπέρβαση της στοιχειωμένης αντίστασης των 757 μον. και στην συνέχεια η κατοχύρωσή της ως στήριξη. Χαμόγελα μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο με την έγκυρη διάσπαση της διαγωνίου D2. 

Σε εξέλιξη νέα απόπειρα υπέρβασης της στοιχειωμένης αντίστασης των 0,2030 , πού όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου αυτήν την φορά θα στεφθεί με επιτυχία. Παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν οι ισχυρότατες αντιστάσεις του εκθ.ΜΚΟ30 ημ. ( 0,2050 ) και της κατερχόμενης γραμμής τάσης ( 0,2080 περίπου) , το πιθανότερο σενάριο είναι η τιμή της μετοχής να κινηθεί προς την διαγώνιο Κ2 που συμπίπτει με το επίπεδο 50% , στα 0,2165.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου