Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

FTSE25 : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ( Βασίλης Μαρκάκης )

Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες γεωπολιτικές συνθήκες, το πολυήμερο «φλέρτ» του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ., καρποφόρησε. Κυριολεκτικά στην εκπνοή της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, ο δείκτης κατάφερε να κλείσει υψηλότερά του, όμως ο ισχνός τζίρος με τον οποίο επιτεύχθηκε η διάσπαση και το επιτηδευμένο κλείσιμο, αφήνει ερωτηματικά για την εγκυρότητά της που θα μπορέσει ν’ απαντήσει μόνο ο χρόνος.
Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 1561-1565,5 μον. Για όσο διάστημα ο δείκτης διακυμαίνεται μεταξύ αυτής και της ζώνης στήριξης των 1490-1470 μον., δικαιούνται να ελπίζουν και οι αγοραστές αλλά και οι πωλητές. Μόνο με την υπέρβαση της μιας, ή την παραβίαση της άλλης θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου στρατοπέδου.


Σύμμαχος των “short” η τάση. Σύμμαχος των “long” ο σχηματισμός διπλού βυθού στις 1370 μον., που «υπόσχεται» τιμή στόχο τις 1596 μον.
Τα περιθώρια διόρθωσης είναι ασφυκτικά στενά και εξαντλούνται στον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. Δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κλείσιμο χαμηλότερα των 1537 μον. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί σε αμφισβήτηση η εγκυρότητα της διάσπασης, με ότι αυτό συνεπάγεται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου