Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.....

Θλιβερό το θέαμα των άδειων κερκίδων. Αδιάψευστος μάρτυρας, ο δεύτερος χαμηλότερος τζίρος της χρονιάς, που ρίχνει βαριά την σκιά του και αμαυρώνει το θετικό πρόσημο, που κατάφερε να πετύχει ο δείκτης FTSE25 μετά πολλών κόπων και βασάνων.
Αν και δεν έχει κανείς παράπονο από την ζώνη άμυνας, που κράτησε για δεύτερη φορά με νύχια και με δόντια απαραβίαστη την εστία των 1371 μον. , εντούτοις είναι εμφανέστατη η απουσία ενός …Ρονάλντο , στην επιθετική γραμμή των αγοραστών. Έγινε αντιληπτή από τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στις τάξεις των πωλητών, που αυτήν την φορά έστρεψαν τα βέλη τους , στις μη τραπεζικές μετοχές του δείκτη. Είναι ολοφάνερο ότι τελειώνει η υπομονή των…. Μαζί μ’ αυτήν, τελειώνει και ο χρόνος της εκεχειρίας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η στήριξη των 1371 μον., δεν θ’ αντέξει αν υποβληθεί σε τρίτη ή ακόμα χειρότερα σε τέταρτη δοκιμασία. Θα καταρρεύσει – όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις-  με πάταγο !!!
Για ν’ αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, θα πρέπει ο δείκτης να υπερβεί τουλάχιστον την μεσαία γραμμή του δίκρανου και ν’ απειλήσει στην συνέχεια με αξιώσεις την εξαιρετικά κρίσιμη αντίσταση των 1471 μον. Διαφορετικά, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου ένα νέο βίαιο πτωτικό κύμα, που θα φέρει τον δείκτη προς την επόμενη στήριξη των 1294 μον.

ΔΤΡ : Θετική εξέλιξη η ανακατάληψη των 604 μον., αρκεί να επιβεβαιωθεί ως στήριξη στην πρώτη διόρθωση. Η ανοδική αντίδραση εντάσσεται ακόμα στα πλαίσια του retest και δύσκολα θα επεκταθεί υψηλότερα των πρώτων αξιόλογων αντιστάσεων που διέρχονται από τον τοπικό βυθό της 27/6/16, δηλ. τις 647-665 μον. Ενδεχόμενη προσέγγισή των θ’ αποτελέσει μάλλον ευκαιρία  για κατοχύρωση κερδών απ' όσους είχαν την γενναιότητα να τοποθετηθούν στα πρόσφατα χαμηλά.
Για την βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας και την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, θα επαναλάβουμε ότι απαιτείται η υπέρβαση των 757 μον. που όμως επί απουσίας θετικού καταλύτη και μέχρι να ολοκληρωθούν τα stress tests -που είτε θα επιβεβαιώσουν είτε θα διαψεύσουν τις ανησυχίες της αγοράς- , φαντάζει ουτοπία.

Γ.Δ. : Για όσο διάστημα παραμένει απαραβίαστη η στήριξη των 519 μον., οι αγοραστές δικαιούνται να ελπίζουν σε σχηματισμό διπλού βυθού ( δηλ. αναστροφής της πτωτικής τάσης). Στον αντίποδα, για όσο διάστημα παραμένει απόρθητη η αντίσταση των 540-545 μον. ελλοχεύει ο κίνδυνος σχηματισμού bearish pennant ( δηλ. σχηματισμού συνέχισης της πτωτικής τάσης), σενάριο αρκετά πιθανό.ΕΤΕ : Θετική εξέλιξη η ανακατάληψη των 0,1770 , αρκεί να επιβεβαιωθεί στην συνέχεια ως στήριξη. Σκόνταψε προσωρινά (?) στην μεσαία γραμμή του δίκρανου του Andrew που αν καταφέρει να υπερβεί, θα κινηθεί προς την επόμενη αντίσταση των 0,1860. Μετά, αρχίζουν τα δύσκολα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου