Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ......

ΔΤΡ : Η προσέγγιση σε απόσταση αναπνοής του άνω ορίου, της εξαιρετικά κρίσιμης ζώνης στήριξης που εκτείνεται από το gap των 556 μον. μέχρι και εκείνο των 502 μον. , σήμανε κατάπαυση του πυρός στο στρατόπεδο των πωλητών. Οι αγοραστές εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία και ώθησαν τον δείκτη  - με πολύ μικρό κόστος- μέχρι την πρώτη αντίσταση των 604 μον. , όπως λίγο πολύ αναμέναμε.
Η ανοδική αντίδραση εντάσσεται στα πλαίσια του retest και δύσκολα θα επεκταθεί υψηλότερα των πρώτων αξιόλογων αντιστάσεων που διέρχονται από τον τοπικό βυθό της 27/6/16 δηλ. τις 647-665 μον. Ενδεχόμενη προσέγγισή των θ’ αποτελέσει μάλλον ευκαιρία  για κατοχύρωση κερδών απ' όσους είχαν την γενναιότητα να τοποθετηθούν στα πρόσφατα χαμηλά.
Για την βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας και την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, απαιτείται η υπέρβαση των 757 μον. που όμως επί απουσίας θετικού καταλύτη και μέχρι να ολοκληρωθούν τα stress tests -που είτε θα επιβεβαιώσουν είτε θα διαψεύσουν τις ανησυχίες της αγοράς- , φαντάζει ουτοπία.

Ο Γεν. δείκτης ανέστρεψε την πτωτική του πορεία , μόλις μία μονάδα υψηλότερα της στήριξης του τοπικού βυθού της 27/6, δηλ. από τις 219 μον., αφήνοντας αμυδρές ελπίδες για σχηματισμό διπλού βυθού . Όμως αν δεν βελτιωθεί το πολύ κακό διεθνές κλίμα , είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να φθάσει ακόμα και μέχρι την πρώτη αξιόλογη αντίσταση των 540 μον.

Ανάλογη εικόνα και στον FTSE25 , ο οποίος και αυτός αντέδρασε από την στήριξη που παρέχει ο τοπικός βυθός της 27/6, δηλ. από τις 1371 μον., αποφεύγοντας – έστω προσωρινά- τα χειρότερα. Σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής πορείας του, εφιστούμε την προσοχή σας κατά την συνάντησή του με την μεσαία γραμμή του δίκρανου του Andrews, που απεικονίζεται στο γράφημα.
Η ΕΤΕ αντέδρασε ανοδικά από το gap της 25/2/16 , δηλ από τα 0,1650 και έχει ν’ αντιμετωπίσει την μέχρι πρότινος στήριξη και τώρα πλέον αντίσταση των 0,1770

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου