Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Γ.Δ.: Εβδομαδιαία ανασκόπηση …( Βασίλης Μαρκάκης)

Εν μέσω καταιγιστικών γεωπολιτικών αναταράξεων στην γειτονιά μας και σαν να μην έφθαναν τα γηγενή προβλήματα , η Ελληνική αγορά καλείται να αποτιμήσει τα νέα δεδομένα, που καθημερινά πλέον αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Ο Γεν. δείκτης κατά την εβδομάδα που πέρασε διέσπασε ανοδικά την αντίσταση των 565 μον. διαψεύδοντας τους φόβους μας περί σχηματισμού bearish flag. Όμως επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εκτίμησή μας ότι είναι απίθανη η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 568-571 μον. υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν προηγηθεί αξιόλογη διόρθωση. Όπερ και εγένετο….
Κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης, η προσέγγιση των 568 μον. πυροδότησε μαζικές ρευστοποιήσεις –όπως ακριβώς αναμέναμε- οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της Παρασκευής, στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Νίκαια. Αντέδρασε ανοδικά , μόνο αφού προσέγγισε την στήριξη των 550 μον., με αποτέλεσμα να κλείσει τελικά  πάνω ( σχεδόν) στην στήριξη των 556 μον.
Για την νέα εβδομάδα και επί απουσία θετικού καταλύτη, δεν βλέπουμε κανέναν λόγο για τον οποίον θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά, προκειμένου να διεκδικήσει υψηλότερα επίπεδα των 568 μον. Δεν αποκλείεται να τα ξαναδοκιμάσει , όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να κινηθεί προς την στήριξη των 540 μον. από την αντοχή της οποίας θα κριθεί η διατήρηση ή μη του ανοδικού momentum. 

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο γράφημα , για να τεθεί σε σταθερή ανοδική τροχιά ο δείκτης θα πρέπει να υπερβεί κατ’ αρχάς την αντίσταση του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 590 μον. και στην συνέχεια να υπερβεί την κατερχόμενη γραμμή τάσης W.F.2 . Τότε και μόνο τότε θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης. 
Τέλος , για όσο διάστημα δεν παραβιάζονται με μηνιαίο κλείσιμο οι 517 μον. θα υπάρχουν ελπίδες ότι θ’ αποφευχθούν τα χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου