Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ....

Ως αναπόφευκτη είχαμε χαρακτηρίσει την πτωτική διάσπαση των 650 μον., μετά τις αλλεπάλληλες άκαρπες  απόπειρες του Τραπεζικού δείκτη να υπερβεί την αντίσταση του τοπικού βυθού της 16/6/16 , δηλ. τις 757-746 μον. και δυστυχώς έσπευσε να μας επιβεβαιώσει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
Η πλησιέστερη στήριξη πλέον εντοπίζεται στις 604 μον., που κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστεί (μάλλον επιτυχώς) κατά την σημερινή συνεδρίαση. Είναι αρκετά πιθανό να γίνει η αφετηρία για μία έστω βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση, που όμως δύσκολα θα ξεπεράσει τον προσφάτως διασπασθέντα βυθό των 647-665 μον., απουσία θετικού καταλύτη. Ακόμα πιο δύσκολη φαντάζει η υπέρβαση των 757 μον., γεγονός που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για την βελτίωση της τεχν. εικόνας και το σπουδαιότερο, για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα…..
Και για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα , που δεν είναι άλλα από την καταγραφή νέου ιστορικού χαμηλού, θα πρέπει να μείνει απόρθητο το τελευταίο προπύργιο των «ταύρων», η ζώνη των 550-510 μον. , σενάριο πολύ πιθανό, αν δεν υπάρξουν άλλες δραματικές εξελίξεις του τύπου Brexit , Μαρινόπουλος , Μαμιδάκης , κ.λ.π.
Έως και τις 29 Ιουλίου όπου θα διενεργηθούν τα stress tests στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές τράπεζες – παρά το γεγονός ότι  δεν θα συμμετάσχουν οι Ελληνικές τράπεζες – είναι μάλλον απίθανη αξιόλογη ανοδική κίνηση, πέραν των 2-3 ημερών.

Η ανάδυση και ο επιτηδευμένο κλείσιμο του Γεν. Δείκτη στις δημοπρασίες , σχεδόν πάνω στην στήριξη των 640 μον. , μάλλον δεν έπεισε για τις προθέσεις του, καθώς οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν με ανεκτέλεστες εντολές των πωλητών. Η υπέρβαση των 556,5 μον. και στην συνέχεια των 568 , εξακολουθεί και παραμένει η ελάχιστη  προϋπόθεση για την βελτίωση της κακής τεχν. εικόνας. Για την ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των 512- 500 μον.
Ανάλογη εικόνα και στον FTSE25. Η υπέρβαση της αντίστασης του τοπικού βυθού της 16/6/16 , δηλ. τις 1471-1482 μον. και στην συνέχεια των 1566 μον. , εξακολουθεί και παραμένει η ελάχιστη προϋπόθεση για την βελτίωση της κακής τεχν. εικόνας. Για την ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των 1371 μον.

Θετική εξέλιξη η άρνηση της μετοχής της ΕΤΕ να υποχωρήσει χαμηλότερα της στήριξης των 0,1770 , όμως για την σχετική αποκατάσταση της τεχν. εικόνας και ν’ αποτραπούν τα χειρότερα, απαιτείται τουλάχιστον η υπέρβαση κατ’ αρχάς της αντίστασης των 0,2030 και στην συνέχεια των 0,2170. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου