Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Γ.Δ. Εβδομαδιαία ανασκόπηση ...( Βασίλης Μαρκάκης )

Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε , ο Γεν. δείκτης κατέβαλε αλλεπάλληλες, αγωνιώδεις, άκαρπες προσπάθειες υπέρβασης της διακεκαυμένης ζώνης των 568-571 μον. Εξ’ ίσου όμως άκαρπες απέβησαν  και οι απόπειρες των πωλητών να οδηγήσουν τον δείκτη χαμηλότερα της κρίσιμης στήριξης των 559 μον., γεγονός που θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.
Τα καθησυχαστικά (?) αποτελέσματα των stress tests πυροδότησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο κατά την συνεδρίαση της  Παρασκευής, με αποτέλεσμα ο δείκτης να επιχειρήσει νέα ( όγδοη κατά σειρά) απόπειρα υπέρβασης της προαναφερόμενης αντίστασης , με σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αυτήν την φορά. 
Ενδεχόμενη έγκυρη υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 568-571 μον. , θα οδηγήσει τον δείκτη προς την επόμενη ισχυρή αντίσταση των 588 μον. όπου και αναμένουμε μαζικές ρευστοποιήσεις προς κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών. Εξ’ άλλου μόλις τρεις μονάδες υψηλότερα, από τις 591,6 διέρχεται ο απλός ΜΚΟ200 ημ. όπου θα μπορούσε να γίνει , αν όχι το πέρας της ανοδικής αντίδρασης , αφετηρία αξιόλογης διόρθωσης.  

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο γράφημα για την βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 587 μον.  ενώ για την επιβάρυνσή της αρκεί ένα, χαμηλότερα των 550 μον. Για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης που παραμένει πτωτική-ουδέτερη , απαιτείται η υπέρβαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης W.F.2. δηλ. των 615-620 μον.

Στο μηνιαίο γράφημα οι απαιτήσεις αυξάνονται ακόμα περισσότερο καθώς για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης απαιτείται καταρχάς η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 517 μον. και στην συνέχεια η υπέρβαση (με μηνιαίο κλείσιμο) των 647 μον. Το πρώτο, φαντάζει σχετικά εύκολη υπόθεση, αλλά δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για το δεύτερο. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο δείκτης να συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα την πλευρική του κίνηση, έως ότου εμφανιστεί ο λευκός ή ο μαύρος κύκνος. 

Στους long θα προτείναμε να διατηρήσουν την θέση τους για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της διαγωνίου V.M. , αλλά θα πρέπει να το ξανασκεφτούν σε ενδεχόμενη παραβίαση των 562 ή ακόμα χειρότερα των 555 μον. Στους επίδοξους short θα προτείναμε την λήψη ανάλογης θέσης, βάσει σεναρίων που θ’ αναπτύξουμε στο private…

Να είσαστε όλοι καλά. (Ειδικά εκείνοι που καθημερινά κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω του ο Ευγένιος Σπαθάρης. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου