Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ...

"Με τον δείκτη Stoxx Banks να επαναπροσεγγίζει τα χαμηλά 10ετιας και πλέον, είναι φανερό ότι ξεκίνησε μία ακόμα δύσκολη εβδομάδα για τις μετοχές των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, κάτι που δεν φαίνεται στους βασικούς δείκτες των Ξένων Χρηματιστηρίων, απλά και μόνο γιατί οι Τραπεζικές μετοχές έχουν σαφώς μικρότερη συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς δείκτες, από ότι οι μετοχές των εγχώριων συστημικών Τραπεζών στον Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου..." Θανάσης Σταυρόπουλος

ΔΤΡ : Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Η παραβίαση της στήριξης των 722 μον., επιδείνωσε την έτσι κι’ αλλιώς δραματική τεχνική εικόνα. Μετατρέπεται στην πλησιέστερη  αντίσταση , που αργά η γρήγορα θα ξαναδοκιμάσει ο δείκτης, στα πλαίσια του retest.

Οι αμυδρές ελπίδες των αγοραστών εναπόκεινται πλέον είτε στον σχηματισμό σημαίας , γεγονός που προϋποθέτει να παραμείνει απαραβίαστη η στήριξη των 693 μον. είτε στο σχηματισμό ανάστροφου ΩΚΩ , γεγονός που με την σειρά του προϋποθέτει να παραμείνει απαραβίαστη η στήριξη που παρέχει ο τοπικός βυθός της 27/6 , δηλ. οι 665-646 μον. Τα κυλιόμενα stops για τους short κατεβαίνουν στις 722 και 734 μον. Για δε τους long, στις 668-665 μον.

FTSE25 : Οι επιφυλάξεις μας αναφορικά με το επιτηδευμένο κλείσιμο της Παρασκευής και την εγκυρότητα της υπέρβασης του εκθ. ΜΚΟ30 ημ., λόγω του ισχνού τζίρου που επιτεύχθηκε , πήραν σάρκα και οστά κατά την χθεσινή συνεδρίαση, με την βίαιη υποχώρηση του δείκτη  χαμηλότερα των 1537 μον. , γεγονός που την ακύρωσε.
Ως το πιθανότερο σενάριο φαντάζει πλέον, ο δείκτης να συνεχίσει την διόρθωσή του προς την στήριξη του συστήματός μας ( πράσινο βέλος). 
Θα επαναλάβουμε ότι συσσωρεύει σε ένα εύρος τιμών που επιτρέπει και στους long αλλά και στους short να ελπίζουν.  Οι μεν πρώτοι  θα δικαιωθούν μόνο με την υπέρβαση των 1561-1566 μον. , οι δε δεύτεροι με την παραβίαση των 1490-1470 μον.
Γ.Δ.: Σε καλύτερη μοίρα από τους προηγούμενους δείκτες καθώς παρέμεινε υψηλότερα του ανοδικού gap των 563 μον. , όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ως αρνητικότατη εξέλιξη την άτακτη οπισθοχώρησή του κάτω από τον εκθ.ΜΚΟ30ημ. κατά την εκπνοή του φίλτρου χρόνου των 3 ημ. Η ζώνη αντίστασης 568-571 παραμένει κομβικής σημασίας για την πορεία του δείκτη. 
ΕΤΕ : Η απώλεια της στήριξης των 0,19 αποτελεί αρνητικότατη εξέλιξη. Μετατρέπεται στην πλησιέστερη αντίσταση. Οι αμυδρές ελπίδες ανάστροφου ΩΚΩ, εναπόκεινται πλέον στην αντοχή της στήριξης των 0,1770. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου