Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ...

Ο Γεν. δείκτης κατά την εβδομάδα που πέρασε κατοχύρωσε την στήριξη των 568 μον. και απείλησε με αξιώσεις την ισχυρή αντίσταση  των 571-572 μον. Κατά την νέα εβδομάδα, η υπέρβαση της μιας ή η παραβίαση της άλλης θα καθορίσουν την βραχυπρόθεσμη τάση. Στην πρώτη περίπτωση ο δείκτης θα κινηθεί προς τις 580 ίσως και 588 μον. , στην δεύτερη θ’ αναζητήσει καταφύγιο στις πλησιέστερες στηρίξεις που επισημαίνονται στο γράφημα.

Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες γεωπολιτικές συνθήκες, το πολυήμερο «φλέρτ» του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ., καρποφόρησε. Κυριολεκτικά στην εκπνοή της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, ο δείκτης κατάφερε να κλείσει υψηλότερά του, όμως ο ισχνός τζίρος με τον οποίο επιτεύχθηκε η διάσπαση και το επιτηδευμένο κλείσιμο, αφήνει ερωτηματικά για την εγκυρότητά της που θα μπορέσει ν’ απαντήσει μόνο ο χρόνος.
Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 1561-1565,5 μον. Για όσο διάστημα ο δείκτης διακυμαίνεται μεταξύ αυτής και της ζώνης στήριξης των 1490-1470 μον., δικαιούνται να ελπίζουν και οι αγοραστές αλλά και οι πωλητές. Μόνο με την υπέρβαση της μιας, ή την παραβίαση της άλλης θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου στρατοπέδου.
Σύμμαχος των “short” η τάση. Σύμμαχος των “long” ο σχηματισμός διπλού βυθού στις 1370 μον., που «υπόσχεται» τιμή στόχο τις 1596 μον.
Τα περιθώρια διόρθωσης είναι ασφυκτικά στενά και εξαντλούνται στον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. Δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κλείσιμο χαμηλότερα των 1537 μον. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί σε αμφισβήτηση η εγκυρότητα της διάσπασης, με ότι αυτό συνεπάγεται….

Άκαρπες απέβησαν οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του τραπεζικού δείκτη να υπερβεί την διακεκαυμένη ζώνη που οριοθετείται από την οριζόντια αντίσταση των 757 μον. και την διαγώνιο D2. Μία νέα αποτυχημένη απόπειρα θ’ αποτελέσει το κύκνειο άσμα του. 
Το μόνο αισιόδοξο σημάδι είναι ότι κατάφερε να διατηρηθεί υψηλότερα του επιπέδου διόρθωσης 23,6% του πτωτικού από τις 1239 στις 563 μον. , δηλ. πάνω από τις 722 μον. γεγονός που δημιουργεί αμυδρές ελπίδες ανοδικής εκτόνωσης  της συσσώρευσης προς τις 820 μον.

ΕΤΕ : Η αντίσταση των 0,2030 παραμένει σημείο κλειδί για την πορεία της μετοχής. Για όσο διάστημα η τιμής της παραμένει χαμηλότερα, θα υπερτερούν σαφέστατα τα απαισιόδοξα σενάρια. Στον αντίποδα , για όσο παραμένει υψηλότερα των 0,19 θα διατηρούνται βάσιμες οι ελπίδες για ανοδική εκτόνωση προς τα 0,2170. Θα σβήσουν οριστικά και αμετάκλητα σε ενδεχόμενη παραβίαση των 0,17. Σε αυτήν την περίπτωση θα κινηθεί προς την (ελκυστική) τιμή των 0,15 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου