Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ....

«Αν προκύψει ανάγκη για δράση σε σχέση με τις ιταλικές τράπεζες, θα επιλυθεί εντός των κανόνων της ΕΕ», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αν και τα παραδείγματα της Κύπρου και της Ελλάδας δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών των δηλώσεών του, παρ’ όλα αυτά οι Ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν απτόητες την ανοδική τους πορεία. Ο Γερμανικός δείκτης μάλιστα διέσπασε ανοδικά τους ΜΚΟ200 ημ., όμως θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα δύο κλεισίματα ακόμα, για να κατοχυρωθεί ως έγκυρη η διάσπαση.
Στους ίδιους ρυθμούς «χόρεψε» -μάλλον απρόθυμα- και η Ελληνική αγορά, με έκδηλη την δυσπιστία για τα τεκταινόμενα στις διεθνείς αγορές. Τρανή απόδειξη της επιφυλακτικότητας είναι το  doji  pattern στο candlestick chart του τραπεζικού δείκτη , γεγονός που ήρθε να επιβεβαιώσει την εκτίμησή μας ότι η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης που εκτείνεται μέχρι την άνω γραμμή του δικράνου ( 775 μον.-κίτρινο βέλος) , είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Όπως και να έχει , είναι ολοφάνερη η κόπωση του δείκτη και των μετοχών που τον απαρτίζουν. Φαντάζει απίθανη η απόπειρα κατάκτησης υψηλότερων επιπέδων από τα πρόσφατα, αν δεν προηγηθεί διόρθωση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αναμένουμε να συσσωρεύσει , έως ότου ανάψει το πράσινο φως για διόρθωση στις ξένες αγορές , τις οποίες και θ’ ακολουθήσει με το γνωστό …..Μεσογειακό του ταμπεραμέντο. Η ελάχιστη διόρθωση που αναμένουμε είναι της τάξης του 23.6% έως 38,2% του πρόσφατου ανοδικού , δηλ. μέχρι τις 725 και 693 μον. αντίστοιχα και η μέγιστη μέχρι τις 665-668 μον. 

Ο Γεν. δείκτης αναδιπλώθηκε κατά την προσέγγιση της ισχυρής και ίσως καθοριστικής αντίστασης των 568-571 μον., επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας ότι είναι απίθανη η υπέρβασή της με την πρώτη προσπάθεια και αν δεν προηγηθεί διόρθωση μέχρι τις 550 , ίσως και 540 μον. 

FTSE25 : Εμφανέστατη η αναντιστοιχία με τον Γεν. δείκτη, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της τεχν. ανάλυσης. Υπολείπεται αρκετά ακόμα των αντιστάσεων που εντοπίζονται στις 1561-1566 μον. Ζήτημα απλά χρόνου και εδώ , η δοκιμασία των στηρίξεων που διέρχονται από τις 1489 και 1472 μον. 
ΕΤΕ : Δείχνει να μην αισθάνεται άνετα σε αυτά τα επίπεδα. Εξαιρετικά πιθανή μία διόρθωση μέχρι τα 0,1860 είτε άμεσα ( το πιθανότερο), είτε αφού δοκιμάσει πρώτα την ισχυρή αντίσταση των 0,2170) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου