Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ....

ΔΤΡ : Πλούσια σε «γκόλ» και θέαμα η χθεσινή συνεδρίαση με πρωταγωνιστή για ακόμα μία φορά τον τραπεζικό κλάδο. Πύρρειος η νίκη των αγοραστών , καθώς ο αντίστοιχος δείκτης κατά το κλείσιμο, απώλεσε το μεγαλύτερο μέρος των πρωινών κερδών του. Αναμφίβολα προβληματίζει η μεγάλη άνω σκιά του candlestick, αλλά δεν προδικάζει σε καμία περίπτωση την συνέχεια. Αποδεικνύει όμως περίτρανα αυτό που ισχυριζόμασταν όλο το τελευταίο διάστημα , ότι δηλ. είναι πιθανή η προσέγγιση της διακεκαυμένης ζώνης που εκτείνεται από τις 725 μον. έως την άνω γραμμή του δίκρανου του Andrew που απεικονίζεται στο γράφημα , όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη η υπέρβασή της υπό τις παρούσες συνθήκες. Εκτός και αν οι αγοραστές γνωρίζουν κάτι αναφορικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Ευρωπαϊκών τραπεζών, που εμείς θα το μάθουμε αργότερα…
Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι είναι σχεδόν βέβαιη μία διόρθωση της τάξης του 38,2% ( 693 μον.) , ίσως και 50% (668 μον.) του πρόσφατου ανοδικού κύματος. Είναι απλά ζήτημα χρόνου, τον οποίον θα καθορίσει αναμφίβολα η πορεία των διεθνών αγορών.

Ο Γεν. δείκτης διέσπασε ανοδικά την αντίσταση των 556 μον., διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους φόβους μας περί επικείμενου σχηματισμού σημαίας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να την επιβεβαιώσει στην πρώτη διόρθωση σαν στήριξη και στην συνέχεια ν’ απειλήσει με αξιώσεις τις 571 μον. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να ισχυριστούμε με σχετική ασφάλεια ότι άλλαξε η βραχυπρόθεσμη τάση. 

FTSE25 : Ανέκρουσε πρύμναν κατά την συνάντησή του με την άνω γραμμή του δίκρανου του Andrew, υπενθυμίζοντάς μας ότι η πτωτική τάση ακόμα ζει και βασιλεύει. Η μέγιστη αποδεκτή διόρθωση για να μην κινδυνεύσει το ανοδικό momentum είναι μέχρι τις 1470 μον. και ο επόμενος μεγάλος άθλος για τον δείκτη είναι η υπέρβαση των 1566 μον. 


ΕΤΕ : Ούτε και σήμερα κατάφερε να κλείσει υψηλότερα της αντίστασης του συστήματός μας, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για την αναστροφή της πτωτικής τάσης. Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση της άνω γραμμής του δίκρανου και στην συνέχεια η υπέρβαση των 0,2170 . Για την δραματική επιδείνωσή της αρκεί η διαδοχική παραβίαση των 0,1860 και 0,1770. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου