Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.......


Μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις, παλινωδίες και  εναλλαγές προσήμου , ο Γεν. δείκτης κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, μετά πολλών κόπων και βασάνων. Μία ακόμα αποκαρδιωτική συνεδρίαση, σε «άδειες κερκίδες». Μία ακόμα συνεδρίαση, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την παντελή απουσία επενδυτών και την απόλυτη κυριαρχία των traders, που περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη των πωλήσεων. Δείχνουν ν’ αδημονούν πότε θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για διόρθωση στις ξένες αγορές , ώστε να συνεχίσουν το έργο τους από εκεί που το είχαν αφήσειΚαι μάλλον δεν θ’ αργήσει εκείνη η ώρα καθώς, ο Γερμανικός δείκτης DAX έχει προσεγγίσει σε απόσταση αναπνοής τον απλό και εκθ. ΜΚΟ200 ημ που διέρχονται από τις 10054,8 και 10056,9 μον., αντίστοιχα. Φαντάζει μάλλον απίθανη η υπέρβασή τους με την πρώτη προσπάθεια και αν δεν προηγηθεί αξιόλογη διόρθωση , χρονική ή ποσοτική. 
Με την υπέρβαση της αντίστασης των 548 μον., ακυρώθηκε το σενάριο σχηματισμού bearish pennant αλλά ο κίνδυνος σχηματισμού bearish flag παραμένει πιο ορατός από ποτέ. Θα αποτραπεί μόνο με την υπέρβαση ( με κλείσιμο) του άνω ορίου της πιθανολογούμενης «σημαίας» , δηλ. των 556,5 μον. περίπου. Ο κίνδυνος θα αυξηθεί υπέρμετρα αν την αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασής των, την ακολουθήσει παραβίαση της στήριξης των 540 μον. Αν αντέξει , θα δοθεί και νέα ευκαιρία στον δείκτη να  απειλήσει το άνω όριο της προαναφερόμενης σημαίας, με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αυτήν την φορά και με στόχο τις 571 μον. 
Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι από την υπέρβαση των 556 μον. ή την παραβίαση των 540 μον., θα κριθεί μάλλον η βραχυπρόθεσμη πορεία του Γεν. Δείκτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου