Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

ΔΤΡ : Που θα κριθεί η τύχη της ανοδικής αντίδρασης ...( Βασίλης Μαρκάκης )

«ΔΤΡ : Που θα κριθεί η παρτίδα ....Οι πιθανότητες να ξαναδοκιμαστεί αργά ή γρήγορα το επίπεδο των 746 μον. είναι πολύ μεγάλες. Επομένως οι contrarians θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε ενδεχόμενη προσέγγιση της ζώνης 606-510 μον. με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας ( 80%) . Στόχος η ζώνη 746min.-757max. και αυστηρό stop loss, ένα κλείσιμο χαμηλότερα των 510 μον.» Private, Κυριακή 3 Ιουλίου 
«Θετική εξέλιξη η ανακατάληψη των 604 μον., αρκεί να επιβεβαιωθεί ως στήριξη στην πρώτη διόρθωση.» αναφέραμε στο τελευταίο σχόλιο μας για τον τραπεζικό δείκτη , όπερ και εγένετο …Με την διεθνή αρωγή και για τους γνωστούς λόγους, ανέστρεψε την πτωτική φόρα του κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, ακριβώς από την κρίσιμη στήριξη των 604 μον.( πράσινο βέλος) και τελικά έκλεισε οριακά υψηλότερα της πρώτης αξιόλογης αντίστασης των 665,8 μον.
Σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανόδου, η πλησιέστερη επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 695-700 μον. Όμως για την βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας και την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, θα επαναλάβουμε ότι απαιτείται η υπέρβαση των 757 μον. Αν διατηρηθεί το καλό διεθνές κλίμα  είναι πολύ πιθανό να προσεγγισθούν. αλλά εξακολουθεί και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη η υπέρβασή των, μέχρι να  αποσαφηνιστεί ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των Ιταλικών τραπεζών δηλ. αν θα γίνουν τελικά με κρατικά κεφάλαια όπως επιθυμούν οι αγορές  και αντιτίθεται το Βερολίνο, ή με ιδιωτικά. Δυστυχώς, ως γνωστόν , - στο πολιτικό τερέν - πάντα κερδίζει η Γερμανία ….

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ένα μέρος της ανάλυσης που αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο , καθώς παραμένει πάντα επίκαιρη ( και ίσως εκπαιδευτική). 
"....Όπως όλα δείχνουν είναι ζήτημα απλά χρόνου να παραβιαστεί η στήριξη των 650 μον. , γεγονός που θα καταστήσει τους πωλητές επιθετικότερους , με αποτέλεσμα ο δείκτης να κινηθεί πτωτικά , αναζητώντας στήριξη στα τελευταία αναχώματα των «ταύρων», που εντοπίζονται στις 605 , 550 και τέλος στις 510 μον.
Είναι πολύ πιθανό να γίνουν αφετηρίες για αξιόλογες ανοδικές αντιδράσεις , όπως στο παραπάνω και παρακάτω παράδειγμα όμως ….
αν δεν καταφέρουν να υπερβούν το εξαιρετικά κρίσιμο επίπεδο των 746-757 μον., ο δείκτης κινδυνεύει με νέα ιστορικά χαμηλά.
Με το παραπάνω και παρακάτω παράδειγμα θέλω να καταδείξω ότι , η παρτίδα σώζεται ακόμα….
.αρκεί η πτώση να τερματίσει στα τελευταία αναχώματα των «ταύρων», που εντοπίζονται στις 605 , 550 και τέλος στις 510 μον. 

"...Στα όρια του GAP , καθίσταται ίσο το a με το c ( μέτρηση βάσει κλεισιμάτων) , γεγονός που ενισχύει την αμυντική του ικανότητα...." όπερ και εγένετο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου