Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ .....

Χορηγός Mimis69

Μετά από πολλές παλινωδίες ο  Γεν. δείκτης κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο, όμως εκείνος των εντυπώσεων έκλεισε στο βαθύ κόκκινο. Τα αίτια πολυπαραγοντικά, θα εστιάσουμε σε ένα. Στην ευκολία με την οποία οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αλλάζουν τις τιμές στόχους στις τραπεζικές μετοχές , από την μια μέρα στην άλλη, σαν να ήταν ….πουκάμισα !!!

Όλοι οι βασικοί ξένοι δείκτες έχουν διασπάσει τις πρώτες αντιστάσεις των και συσσωρεύουν πάνω απ’ αυτές κατοχυρώνοντάς τις σαν στηρίξεις. Ο FTSE25 συσσωρεύει κάτω απ’ αυτές , γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους. Ο χρόνος πλέον κυλάει εις βάρος των αγοραστών. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Πρέπει άμεσα να υπερβεί τουλάχιστον τις 1471 μον. και στην συνέχεια, να τις επιβεβαιώσει σαν στήριξη.  
Ακόμα πιο χειρότερη η εικόνα στον Τραπεζικό δείκτη που δυσκολεύεται όχι μόνο να κερδίσει ένα μέρος από τα χαμένα εδάφη , αλλά αδυνατεί να διατηρήσει ακόμα και τα προσφάτως κατακτηθέντα. Η υπέρβαση τουλάχιστον του τοπικού βυθού των 746-757 μον. ήταν και παραμένει η ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας.

Μια ακόμα αποκαρδιωτική συνεδρίαση για την μετοχή της ΕΤΕ. Όχι μόνο αδυνατεί να υπερβεί την αντίσταση του τοπικού βυθού των 0,2030 αλλά πήρε και απότομη κλίση, απειλώντας την στήριξη του τοπικού βυθού των 0,1770.
Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 0,2170 , υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη αν δεν αλλάξει η διεθνής τραπεζική ….μόδα, αν δεν σταματήσει  το ανελέητο διεθνές σφυροκόπημα των τραπεζικών μετοχών. Ίσως η έγκριση από την Κομισιόν για Κρατικές εγγυήσεις έως και 150 δισ. ευρώ στις Ιταλικές τράπεζες  να αναστρέψει έστω πρόσκαιρα, το τραπεζικό κλίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου