Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.....( "Το bail-in είναι μία πολύ καλή αρχή..." )

«Το bail-in είναι μία πολύ καλή οικονομική αρχή, η οποία βασικά λέει ότι οι επενδυτές που βάζουν τα χρήματα και βγάζουν κέρδη τις καλές περιόδους, πρέπει να επωμιστούν τις ζημιές στις δύσκολες περιόδους» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup, απαντώντας σε ερώτηση για τις ιταλικές τράπεζες.


Θετική εξέλιξη η υπέρβαση των 540 μον. αρκεί στην πρώτη διόρθωση να επιβεβαιωθεί σαν στήριξη. Ο αναιμικός τζίρος υποδηλώνει ότι η άνοδος είναι μάλλον τεχνικής φύσεως και δεν απομένει παρά να αναζητήσουμε το πέρας αυτής. Κατά τα άλλα ισχύουν όσα αναφέραμε στο χθεσινό σχόλιο δηλ.: "Μόνο με την υπέρβασή των 548 μον. θα εκλείψει ο σοβαρός κίνδυνος σχηματισμού bearish pennant και μόνο με την υπέρβαση (με κλείσιμο)  και του τοπικού βυθού των 556,5 μον. θ’ αποτραπεί το ενδεχόμενο σχηματισμού bearish flag.
Από την άλλη πάλι, για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των 522 μον., οι αγοραστές δικαιούνται να ελπίζουν σε σχηματισμό διπλού βυθού και ενδεχομένως τερματισμού της πτώσης. 
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας και την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, απαιτείται η υπέρβαση της ισχυρής αντίστασης των 571 μον. απ’ όπου διέρχεται η κατερχόμενη γραμμή τάσης , ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. και το επίπεδο διόρθωσης 38,2% του πτωτικού κύματος από τις 659 έως τις 517 μον. "

Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε και αυτός σχεδόν πάνω στην αντίσταση των 1472 μον., γεγονός που ίσως να προϊδεάζει ότι – ακόμα και αν κινηθεί κατά τις πρώτες ώρες ανοδικά – θα κλείσει τελικά μάλλον με αρνητικό πρόσημο. Κατά τα άλλα ισχύουν όσα αναφέραμε στο χθεσινό σχόλιο δηλ.: "Η υπέρβασή των 1472 μον. αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας. Για να υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης που παραμένει ακόμα πτωτική απαιτείται η υπέρβαση των 1488 μον. (23,6% του πτωτικού από τις 1869 στις 1371 μον.)Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα μπορούσε να αναρριχηθεί – μετά από τις απαραίτητες διορθώσεις – μέχρι και την εξαιρετικά ισχυρή αντίσταση των 1561-1566 μον. Μόνο με την υπέρβασή των θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες τερματισμού της πτώσης. Στις 1515 μον. θα τοποθετούσαμε το stop Long και στις 1488 το stop Short."

ΔΤΡ : Ένας ακόμα δείκτης που έκλεισε πάνω στην αντίσταση του συστήματός και είναι πολύ πιθανό να του ανακόψει την ανοδική πορεία, έστω προσωρινά. Θα εξαρτηθεί από την αντοχή της στήριξης των 665 μον. Κατά τα άλλα ισχύουν όσα αναφέραμε στο χθεσινό σχόλιο δηλ.: "Για την βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας και την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, απαιτείται η υπέρβαση των 757 μον. Αν διατηρηθεί το καλό διεθνές κλίμα  είναι πολύ πιθανό να προσεγγισθούν. αλλά εξακολουθεί και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη η υπέρβασή των."

ΕΤΕ : Μια ανάσα και αυτή από την αντίσταση του συστήματός μας που διέρχεται από τα 0,1960- 0,1980Είναι πολύ πιθανό να γίνει η αφετηρία για μία διόρθωση που δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 0,1770. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου