Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ......

Δύο συνεδριάσεις στην συσκευασία της μιας ήταν η χθεσινή , καθώς ο Γεν. δείκτης αναπλήρωσε και με το παραπάνω το χαμένο έδαφος από τις ξένες αγορές, λόγω της αργίας της Δευτέρας. Με «βεγγαλικά» γιόρτασε το Χ.Α. τα εγκαίνια των τροποποιημένων δεικτών FTSE25 και ΔΤΡ, που είχαν την τιμητική τους.
Όμως η εκρηκτική άνοδος , έφερε και τους τρεις δείκτες ενώπιον σημαντικών αντιστάσεων, γεγονός που μάλλον θ’ ανακόψει την ορμή της ανόδου και ίσως γίνουν αφετηρία είτε χρονικής ( το πιθανότερο)  είτε ποσοτικής διόρθωσης.
Ο μεν Γεν. δείκτης , έκλεισε οριακά υψηλότερα του απλού ΜΚΟ200 ημ. , αφού πρώτα διενήργησε μία ολιγόλεπτη διερευνητική πτήση,  παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο του εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που διέρχεται από τις 613 μον. Θεωρούμε ότι δύσκολα θα υπερβεί τις 618 μον. στηριζόμενος μόνο στις προσδοκίες θετικής έκβασης του Βρετανικού δημοψηφίσματος και ακόμα δυσκολότερα τις 627-628 μον., απ’ όπου διέρχεται ο εκθ.ΜΚΟ200 ημ. Όπως και να έχει, το ανοδικό gap των 587 μον. φαντάζει ικανό ν’ ανακόψει την όποια διόρθωση , εκτός και αν η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος είναι αντίθετη από την επιθυμία των αγορών. Σε αυτήν την περίπτωση θ’ ακολουθήσει νέο πτωτικό κύμα , ενδεχομένως ίσο με το πρώτο, αλλά κατά πολύ βιαιότερο.


Ανάλογη εικόνα και στον FTSE25 , ο οποίος βρίσκεται  ενώπιον των ισχυρών αντιστάσεων 1668 και 1690 μον., γεγονός που από μόνο του θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία χρονική ή ποσοτική διόρθωση. . Όπως και να έχει, δύσκολα θα υπερβεί και τις αμέσως επόμενες που διέρχονται από τις 1715 και 1728 μον. αν δεν προηγηθεί διόρθωση. Η πρώτη αξιόλογη στήριξη εντοπίζεται στις 1622 μον. και η αμέσως επόμενη στο gap των 1597 μον.


Ακριβώς η ίδια εικόνα και στον Τραπεζικό δείκτη που ανέκρουσε πρύμναν και αυτός ενώπιον του εκθ.ΜΚΟ30 ημ. και του ποσοστού διόρθωσης 50% , αφού άφησε πίσω του ένα τεράστιο ανοδικό gap , με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πολλά υποσχόμενος σχηματισμός island reversal.


Ανάλογος σχηματισμός island reversal έλαβε χώρα και στο γράφημα της ΕΤΕ , ή οποία – όπως αναμέναμε- προσέκρουσε στην αντίσταση των 0,27 Μάλλον δύσκολα θα την υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια και αν δεν προηγηθεί και εδώ είτε χρονική είτε ποσοτική διόρθωση , που δύσκολα θα επεκταθεί χαμηλότερα του ανοδικού gap των 0,2420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου