Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.......

Η ανοδική αντίδραση όλων των αγορών του πλανήτη αποδίδεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους , καθώς δεν έχουν εκλείψει εκείνοι που το πυροδότησαν. Εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της δοκιμασίας ( retest) των  επιπέδων στήριξης που διασπάσθηκαν κατά το διήμερο sell-off και  έχουν πλέον μετατραπεί σε ισχυρές αντιστάσεις.
Ο Γεν. δείκτης του Ελληνικού χρηματιστηρίου , δοκίμασε ανεπιτυχώς προς το παρόν την αντίσταση των 540 μον. Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στον τοπικό βυθό των 556 μον. Για την σχετική αποκατάσταση της βαριάς τραυματισμένης τεχνικής εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 568 μον., που φαντάζει  δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, στο καυτό θέμα που ταλανίζει τις αγορές.

FTSE25 : Αντέδρασε ανοδικά από την στήριξη των 1378 μον. με στόχο τις 1471 μον., όπως αναμέναμε. Για την σχετική αποκατάσταση της τεχν. εικόνας δεν αρκεί απλά η υπέρβαση της  ζώνης 1471-1482 με κλείσιμο. Απαιτείται στην συνέχεια, να επιβεβαιωθεί σαν στήριξη. 
Αν και δεν αποκλείεται να ολοκληρώθηκε η πτώση, για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 1565 μον., η τάση είναι σαφέστατα πτωτική και μέχρι την αναστροφή της ,  κάθε ανοδική αντίδραση πρέπει να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για πωλήσεις. 

Ένα ακόμα retest έλαβε χώρα και στον τραπεζικό δείκτη. Αφού έχασε ακριβώς τα 2/3 της ανόδου , αντέδρασε επιτέλους  με το γνωστό ….. Μεσογειακό ταμπεραμέντο που τον διακρίνει, δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς προς το παρόν την πλησιέστερη αξιόλογη αντίσταση των 746-757 μον. Και σε αυτήν την περίπτωση , δεν έχει τόσο σημασία η υπέρβασή της όσο η διατήρησή της στην πρώτη πτωτική διόρθωση.

Στους ρυθμούς του retest «λικνίστηκε»  και η ΕΤΕ , η οποία δοκίμασε επίσης ανεπιτυχώς προς το παρόν, την πρώτη αντίσταση του τοπικού βυθού των 0,2010-0,2030 . Αν καταφέρει να την υπερβεί , αναμένουμε να κινηθεί προς την επόμενη αντίσταση των 0,2170 . Στην αντίθετη περίπτωση θα δοκιμάσει την στήριξη των 0,1890 που δεν πρέπει να χάσει, γιατί διαφορετικά είναι αμφίβολο αν αντέξει δεύτερη δοκιμασία η στήριξη των 0,1770. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου