Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.......

Nikos S • Εφόσον τελικά υποβληθεί το αίτημα του ΗΒ κατ' άρθρο 50 της ΣΛ, το μεγαλύτερο προωθητικό κύμα διάσπασης της ΕΕ, θα προκληθεί κατά την διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης του ΗΒ με ένα έκαστο των Κρατών της ΕΕ των 27.
Τότε δηλαδή, θα δημιουργηθούν απίστευτες κόντρες και προστριβές μεταξύ των 27, από την προσπάθεια πλειοδοσίας ευνοϊκών κανόνων επί των διμερών συμβάσεων ΗΒ και κάθε Κράτους, που θα έχουν όμως ως έμμεση επιρροή την δημιουργία άνισων συνθηκών ανταγωνισμού μεταξύ των 27.
Αν δηλαδή μια χώρα των 27 θεωρεί πολύ σημαντική την διεθνή/διμερή της σχέση της με το ΗΒ, τότε θα παραχωρήσει περισσότερο πλεονεκτήματα στο ΗΒ σε διμερές επίπεδο.
Αυτές οι παραχωρήσεις θα οδηγήσουν σε αποδόμηση θεσμική την ΕΕ, λόγω διαμαρτυριών από τα λοιπά κράτη που δεν θα συμφωνούν με τα διμερή προνόμια, καθώς δεν έχουν τον ίδιο βαθμό σχέσης εξάρτησης από το ΗΒ. 
Εμείς, λόγω των βάσεων της Κύπρου, της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, της εταιρικής κουλτούρας, των φοιτητών και σύνδεσης της εκπαίδευσής μας, του τραπεζικού δανεισμού μέσω CITY και της ισχυρής Ναυτιλίας μας που εδρεύει εκεί, θα είμαστε από τους πρώτους που θα κατηγορηθούμε και θα συγκρουστούμε με τους λοιπούς της ΕΕ....

 Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 1378 μον. Είναι πολύ πιθανό να γίνει ο βατήρας για μία βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση , που όμως δύσκολα θα υπερβεί τις 1470-1482 μον. , αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική εξέλιξη. 
Σε ενδεχόμενη συνέχιση της κατακόρυφης πτώσης και διάσπασης των 1378 μον., τότε είναι σχεδόν βέβαιο (99,99% πιθανότητες) ότι, είτε το ανοδικό gap των 1294 μον. ή στην χειρότερη των περιπτώσεων το ποσοστό διόρθωσης 78,6% ( 1250 μον.) θ’ ανακόψουν τις ορδές των πωλητών και θα γίνουν αφετηρία για αξιόλογη – έστω βραχυπρόθεσμη- ανοδική αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση, το μέγεθος της ανοδικής αντίδρασης αναμένουμε να είναι, minimum μέχρι τις 1378 μον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου