Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ........


Μάλλον σταθεροποιητική – όπως λίγο πολύ αναμέναμε – θα χαρακτηρίζαμε την  χθεσινή συνεδρίαση , καθώς κατά το πρώτο «ημίχρονο» και μέχρι τις μεσημεριανές ώρες  είχαν την υπεροχή οι πωλητές, που όμως δεν κατάφεραν να ωθήσουν τον Γεν. Δείκτη χαμηλότερα του ψυχολογικού ( και όχι μόνο) ορίου των 600 μον.  Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι την λήξη , οι αγοραστές μετέφεραν το παιχνίδι στην μικρή περιοχή των αιωνίων αντιπάλων τους , κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και το θετικό πρόσημο στο κλείσιμο.
Στα θετικά να σημειώσουμε ότι για δεύτερη ημέρα κλείνει υψηλότερα του απλού ΜΚΟ200 ημ. αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να υπερβεί την ζώνη που οριοθετείται από την αντίσταση του εκθ. ΜΚΟ 9-10Η (διπλή κόκκινη γραμμή)  και εκείνης του ΜΚΟ30 ημ .( μωβ γραμμή)  γεγονός που θα επιβεβαιώσει την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.
Η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 618 μον., που κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου θα δοκιμάσει ο Γ.Δ στην σημερινή συνεδρίαση , στον απόηχο της επαναφοράς του waiver από την ΕΚΤ. Η αμέσως επόμενη εξαιρετικά ισχυρή αντίσταση δεν είναι άλλη από τον εκθ. ΜΚΟ200 ημ. που διέρχεται από τις 627 μον. Για την υπέρβασή της θα επαναλάβουμε ότι δεν αρκούν μόνο οι προσδοκίες ενός θετικού αποτελέσματος στο Βρετανικό δημοψήφισμα, αλλά απαιτείται  απαραίτητα η επαλήθευσή των.

Ανάλογη εικόνα και στον FTSE25 , ο οποίος και αυτός έκλεισε ακριβώς πάνω στον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 1715 μον., που κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου θα δοκιμάσει ο Γ.Δ στην σημερινή συνεδρίαση , για τον λόγο που προαναφέραμε.


Ο Τραπεζικός δείκτης, αν και κινήθηκε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης έντονα πτωτικά , εν τούτοις δεν έκλεισε το gap των 896 μον. , γεγονός που διατήρησε ενεργό τον πολλά υποσχόμενο σχηματισμό island reversal . Η πλησιέστερη  ( ασθενής) αντίσταση εντοπίζεται στις 992 μον. και η αμέσως επόμενη στην εξαιρετικά ισχυρή των 1050 μον. Η μετοχή της ΕΤΕ , αναδύθηκε από τα χαμηλά ημέρας των 0,2530 και όπως φαίνεται θα ξαναδοκιμάσει την αντίσταση των 0, 27 με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από την πρώτη φορά. Αν στεφθεί με επιτυχία η νέα απόπειρα , σενάριο αρκετά πιθανό, αναμένουμε να κινηθεί προς τις επόμενες αντιστάσεις των 0,2780 και 0,2940.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου