Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.....

Πικρή γεύση άφησε η χθεσινή συνεδρίαση, καθώς κατά τις δημοπρασίες του κλεισίματος ο Γεν. Δείκτης απώλεσε το μεγαλύτερο μέρος των πρωινών κερδών του, λόγω των αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων που έφεραν οι αλλαγές στην σύνθεση του MSCI.
Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό σχόλιό μας, δεν θα την λάβουμε καθόλου υπόψη  στην μελέτη των διαγραμμάτων, καθώς η πραγματική εικόνα και οι προθέσεις της αγοράς, θα φανούν μετά τις πρώτες 2-3 ώρες της σημερινής συνεδρίασης.  
Εξακολουθούμε να θεωρούμε ως πιθανότερο σενάριο την πλαγιοανοδική πορεία της αγοράς. Για όσο διάστημα ο Γεν. Δείκτης διατηρείται υψηλότερα του πρόσφατου ανοδικού gap των 641 μον. δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους αγοραστές οι οποίοι δικαιούνται να ελπίζουν σε υψηλότερα επίπεδα. Ανεβάζουμε το stop long για τους πολύ βραχυπρόθεσμους στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό της 30/5 , στις 626 μον. Το stop short παραμένει στις 665 μον.

Ανάλογη εικόνα περίπου και στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ο οποίος όμως βρίσκεται σε λίγο δυσχερέστερη θέση καθώς διαπραγματεύεται υψηλότερα του απλού ΜΚΟ200 ημ. αλλά χαμηλότερα του εκθ. ΜΚΟ 200 ημ. που διέρχεται από τις 181 μον. – όπως και η αντίσταση του συστήματός μας- και αποτελεί την πλησιέστερη σημαντική αντίσταση. Η υπέρβασή της με κλείσιμο , θα οδηγήσει τον δείκτη τουλάχιστον έως τα πρόσφατα υψηλά των 187 μονΑποτελεί αξιόπιστο stop για τους short . 
Ο τραπεζικός δείκτης επέδειξε την χειρότερη συμπεριφορά καθώς όχι μόνο απέτυχε να υπερβεί την αντίσταση του συστήματός μας προκειμένου να θεωρήσουμε περατωμένη την πτωτική διόρθωσή του, αλλά στο κλείσιμο απείλησε και την αντίστοιχη στήριξή του ( πράσινο βέλος). Όμως, ας αφήσουμε τον κουρνιαχτό από το rebalancing να κατακαθίσει, ώστε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου