Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Μην σπαταλάτε άσκοπα τα «βόλια» σας ....μέρος 2ον ( Βασίλης Μαρκάκης )

"...οι παντοδύναμες αγορές,  μέχρι πριν μία εβδομάδα είχαν ποντάρει σχεδόν δύο ΑΕΠ των ΗΠΑ υπέρ της παραμονής του Η.Β στην Ε.Ε. Οι υπεραξίες μαζεύτηκαν σαν...αφρός στα τελευταία υψηλά και αίφνης οι παντοδύναμες αγορές βλέπουν Brexit ( με την συνδρομή πάντα των έγκυρων ΜΜΕ κ.λ.π διαμορφωτών κοινής γνώμης. Στο short θα πονταριστούν άλλα τόσα και όσο πλησιάζει η 23 η Ιουνίου τόσο θα φορτίζεται το κλίμα. Στα χαμηλά της Δευτέρας- Τετάρτης 20-22/6 θα μαζευτεί όλο το short. Και όταν στις 23 Ιουνίου η κάλπη βγάλει ΝΟ BREXIT το ίδιο χρήμα θα παιχτεί "ανάποδα"/long. Οι αγορές κάνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε και προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το καρά-στημένο παιχνίδι τους τόσο θα μαζεύουμε...ψυχουλάκια από τα στοιχήματα τους. Το έχω ξανά πει, το επαναλαμβάνω και τώρα- μετά λόγου γνώσεως- πιθανότητα για Brexit το πολύ 20% . Το πολύ...Και εκτίθεμαι το ξέρω...αλλά έτσι παίζεται το στοίχημα...." Μιχαήλ Γελαντάλις 
« Μην σπαταλάτε άσκοπα τα «βόλια» σας ….Είναι σχεδόν βέβαιη μία διόρθωση μέχρι τις 52 μον. και εξαιρετικά πιθανή μέχρι και τις 47-45 μον.» αναφέραμε στο private στις 25 Μαΐου. Τις αμέσως προηγούμενες μέρες ,προειδοποιούσαμε ότι, « είναι απίθανη η υπέρβαση των 62 μον. με την πρώτη προσπάθεια και αν δεν προηγηθεί αξιόλογη διόρθωση». Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν….

Ο τραπεζικός δείκτης μετά από μία συσσώρευση ολίγων ημερών στις 52 μον. την διέσπασε με εκκωφαντικό τρόπο , γεγονός που ανέτρεψε κατηγορηματικά την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση. Ως εκ τούτου – για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 52 μον- κάθε ανοδική αντίδραση θα πρέπει να εκλαμβάνεται από τους βραχυπρόθεσμους, ως ευκαιρία για πωλήσεις. 
Το ανοδικό momentum θα κριθεί από την αντοχή των εξαιρετικά κρίσιμων και καθοριστικών επιπέδων στήριξης που επισημαίνονται στο γράφημα. Δεν κινδυνεύει για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της πρώτης ζώνης στήριξης των 46-44 μον.(38,2%)  ή έστω των 40-38 μον. ( 50% διόρθωση- πιθανός σχηματισμός δεξιού ώμου ενός ανάστροφου ΩΚΩ). 
Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη παραβίαση της ζώνης 35-33 μον. (61,8-66% διόρθωση). Σε αυτήν την περίπτωση - και μόνο- , θα αναζωπυρωθεί το σενάριο ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης – με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές των μετοχών. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το βασικό μας σενάριο αλλά δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε, καθώς θα εξαρτηθεί από τον αν και κατά πόσο θ’ ανακάμψει η Ελληνική οικονομία , γεγονός που με την σειρά του εξαρτάται και από την πορεία της παγκόσμιας, που κατά γενική ομολογία δεν εμπνέει  ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, εκτιμούμε ότι ο δείκτης θα διακυμαίνεται για πολλούς-πολλούς μήνες μεταξύ των 63 και 35 μον. Ως εκ τούτου, φροντίστε να αυξομειώνετε ανάλογα την θέση σας. 
Οι 52 μον. – αργά ή γρήγορα- θα δοκιμαστούν ξανά , ακόμα και αν χρειαστεί ο δείκτης, να πάρει αρκετά μέτρα φόρα. Από την υπέρβασή των ή μη, θα κριθούν πολλά, πάρα πολλά. Όσοι εγκλωβιστήκατε με μεγαλύτερες θέσεις από αυτές που αντέχετε , φροντίστε να τις μειώσετε κατά την νέα δοκιμασία των, ως ισχυρής αντίστασης αυτήν την φορά.
Παραθέτω για ακόμα μία φορά το παράδειγμα από την δεκαετία του ’90 προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο κατανοητά τα προαναφερόμενα. 
Η πορεία του Γεν. δείκτη, είναι απόλυτα συνδεδεμένη με εκείνη του ΔΤΡ. Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν ότι ο πρώτος θα μπορούσε να αυτονομηθεί …
--------------------------------
Ο μοναδικός λόγος αισιοδοξίας μας έγκειται στο γεγονός ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας – έστω και αργά- αντιλήφθηκε « ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπον». Συνειδητοποίησε επιτέλους ότι – είτε μας αρέσει είτε όχι - όποιος εναντιωθεί στις αγορές, θα τον συνθλίψουν… Οι αγορές κυβερνούν,… ηλίθιε !!!  Εσύ απλά, είσαι ο διαχειριστής της παγκοσμιοποιημένης πολυκατοικίας μας…Για να σε διατηρήσουν στο αξίωμά σου , θα πρέπει να μαζεύεις στωικά τα κοινόχρηστα !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου