Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

It's raining good news...Aleluia..!!! ( Βασίλης Μαρκάκης )


Κατά την εβδομάδα που μας πέρασε, έλαβε χώρα ένα μπαράζ απρόσμενων θετικών ειδήσεων, εκπλήσσοντας ευχάριστα και τους πλέον αισιόδοξους . Ανάμεσά τους ν’ αναφέρουμε ενδεικτικά, την έκθεση-βόμβα  της Morgan Stanley , την ανακοίνωση ότι στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας, όχι μόνο περιλαμβάνεται  για πρώτη φορά επίσημα η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, αλλά ότι αποτελεί και προαπαιτούμενο (!!!) για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τέλος , την επίσπευση της ψήφισης  του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου. 
Όλα τα παραπάνω, αναζωπύρωσαν  τις προσδοκίες επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές μας, με αποτέλεσμα ο Γεν. δείκτης  ν’ απειλεί με αξιώσεις τα πρόσφατα υψηλά των 610 μον. Η υπέρβασή τους ή μη, έχει μεγάλη τεχνική σημασία καθώς πρόκειται για γραμμή λαιμού ενός σύνθετου σχηματισμού ανάστροφου ΩΚΩ.  Η ανοδική λύση του, μας υπόσχεται τιμή στόχο σε πολύ υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα , ενώ η αποτυχία του την πλήρη κατάρρευση όπως συνέβη ήδη τρεις  φορές σε ανάλογους αποτυχημένους σχηματισμούς αναστροφής της πτωτικής τάσης ( κατά τις περιόδους 27-10-14/ 8-12-14 , 19-12-14 / 25-2-15 , 11-8-15 / 29-10-15 ).
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνουμε το ενδεχόμενο, ο προαναφερόμενος εν δυνάμει σχηματισμός ανάστροφου ΩΚΩ, ν’ αποτελεί μόνο μέρος ενός ευρύτερου ανάστροφου ΩΚΩ , του οποίου πιθανολογούμε ότι η νέα γραμμή λαιμού θα σχηματιστεί στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ 630 και 665 και ο δεξιός ώμος ισοϋψής  με τον αριστερό, πέριξ των 557 μον.
Γίνεται πολύς λόγος τελευταία , αναφορικά με τα επίπεδα πάνω από τα οποία τερματίζει η πολύχρονη ταλαιπωρία του δείκτη, πάνω από τα οποία αναστρέφεται η μεσο-μακροπρόθεσμη τάση. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω μονότονα ότι πριν από τις 1050 μον. ( 66% διόρθωση) δεν υπάρχει κανένα απολύτως επίπεδο πάνω από το οποίο μπορούμε να ισχυριστούμε έστω και με σχετική ασφάλεια κάτι τέτοιο.
Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ως κρίσιμο επίπεδο τις 630 μον., άλλοι τις 650-660 και άλλοι τις 731. Δεν έχουν άδικο …Πράγματι , αποτελούν εξαιρετικά κρίσιμα επίπεδα για την μεσο-μακροπρόθεσμη τάση, ειδικά το τελευταίο των 731 μον.  Όμως σε όλους αυτούς θα ήθελα να υπενθυμίσω το παράδειγμα του bear market rally του 2009 , το οποίο τερμάτισε ακριβώς στο επίπεδο 38,2% του προηγηθέντος πτωτικού και το οποίο στις μέρες μας αντιστοιχεί στις 786 μον.
Αν και είναι νωρίς να προδικάσουμε το κλείσιμο του μήνα, εν τούτοις δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι ο RSI έτμησε για πρώτη φορά από το 2014 τον εκθ.ΜΚΟ 9 ( πράσινο βέλος) και ότι ο δείκτης μετά από πολλούς-πολλούς  μήνες, απειλεί με αξιώσεις τον εκθ.ΜΚΟ 3 υψηλών ( κίτρινο βέλος) . Αποτελούν και τα δύο αυτά γεγονότα, σαφέστατες ενδείξεις αναστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης. Όμως για να ισχυριστούμε με σχετική ασφάλεια κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μας δώσει ένα τουλάχιστον μηνιαίο κλείσιμο υψηλότερα της αντίστασης του συστήματός μας( μαύρο βέλος) , αν και ο κίνδυνος νέων χαμηλών θα απομακρυνθεί,  μόνο με την υπέρβαση των 731 και στην συνέχεια των 786 μον.

Για την νέα εβδομάδα δεν θα ριψοκινδυνεύσουμε προγνωστικά καθώς ο αγώνας που θα διεξαχθεί στο Eurogroup είναι αμφίρροπος. Η πορεία του δείκτη θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμά του. Εμείς απλά θα ευχηθούμε ότι καλύτερο για την πατρίδα μας και θα επαναλάβουμε ότι από χρηματιστηριακή σκοπιά, ήμασταν  και παραμένουμε αισιόδοξοι.  Οι 665 μον. – ίσως και οι 731- αποτελούν έναν απόλυτα εφικτό στόχο, αν και εφ’ όσον εξελιχθούν όλα ομαλά….

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ…
Προς τους short …
Η θέση σας είναι αντίθετη με την βραχυπρόθεσμη τάση , γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους. Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε, διατηρήστε την για όσο διάστημα ο δείκτης δεν δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 612-613 μον. 
Προς τους long…
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των  585 -575 μον., δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη παραβίαση της S2 ή ακόμα χειρότερα της στήριξης των 536 μον !!! Κατοχυρώστε σταδιακά τα κέρδη σας κατά την προσέγγιση των ισχυρών αντιστάσεων που αναφέρονται στο γράφημα.
-------------------------------------
Προτού σας αποχαιρετίσω θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κρίνετε τους αναλυτές της παρέας μας εκ των επιχειρημάτων τους και όχι εκ του αποτελέσματος , στο οποίο καθοριστικότατο ρόλο διαδραματίζει η θεά τύχη. Ενθαρρύνετέ τους να συνεχίσουν με την ψήφο σας, ...με το σχόλιό σας… Ειδικά όταν διαψεύδονται οι εκτιμήσεις τους. 
Σε όσους σχολιάζουν για πρώτη φορά θα ήθελα να επισημάνω ότι το Ημερολόγιο διέπεται από πολύ αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς και από ένα πολύ συγκεκριμένο ύφος ( και ήθος). Αν δεν ταιριάζει με το δικό σας, θα ήταν καλύτερα να μείνετε απλοί θεατές. Αν πάλι ταιριάζετε , μην μένετε στην αφάνεια. Σας χρειαζόμαστε …..
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε και σας εύχομαι καλή τύχη σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκετε. Να είσαστε όλοι καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου