Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Ενημέρωση Ichimoku για τον Γενικό Δείκτη (TRADERS')

Η τιμή του δείκτη ξεκίνησε με μια σημαντική πτωτική τάση τον Σεπ 2014 και τώρα η αγορά διανύει μια σημαντική ανοδική επανάκαμψη που διατηρείται από τη στήριξη των 879,16.
Διάγραμμμα 1: εβδομαδιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου
Το διάγραμμα 1 δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα του  eSignal Ichimoku για τον Greece Athens Stock Composite $SAGD-ATH.  Υπάρχουν δύο σημαντικές αντιστάσεις για τη σημαντική επανάκαμψη. Μία στις 1072,55 και μία στις 1177,89. Υπάρχει μια μικρή αντίσταση που αποτελεί τη βάση του σύννεφου. Εκεί όπου θα κρατηθεί η τιμή θα βοηθήσει στον καθορισμό της δύναμης της ανοδικής επανάκαμψης. Αν η αντίσταση στις 1177,89 διασπαστεί, η προδιάθεση στο εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο θα γίνει θετική.
Διάγραμμμα 2: ημερήσιο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου

Το διάγραμμα 2 δείχνει το ημερήσιο διάγραμμα του  eSignal Ichimoku για το Ελληνικό χρηματιστήριο. Το ημερήσιο διάγραμμα βρίσκεται σε ανοδική τάση και οδηγείται αργά προς τις σημαντικές αντιστάσεις.
Η ημερήσια και η εβδομαδιαία στήριξη έχουν ταυτιστεί, άρα πρόκειται για στήριξη πολλαπλών χρονικών πλαισίων. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να φτάσει η τιμή στις 1072,55.
Παρακαλώ, σημειώστε ότι υπάρχουν πολλές μικρές αντιστάσεις στην πορεία προς τη μεγάλη. Αν η ανοδική ορμή είναι αδύναμη, αυτές οι μικρές αντιστάσεις μπορεί να αντέξουν.


Διάγραμμμα 3: διάγραμμα eSignal Ichimoku των 240 λεπτών του Ελληνικού χρηματιστηρίου
Το διάγραμμα 3 δείχνει το χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών για το Ελληνικό χρηματιστήριο. Το πλαίσιο των 240 βρίσκεται σε ισχυρή ανοδική τάση. Για την ώρα δεν διακρίνονται αδυναμίες στα διαγράμματα.

Εν ολίγοις, το Ελληνικό χρηματιστήριο οδεύει μέσω μιας βραχυπρόθεσμης ανοδικής μετακίνησης προς τις σημαντικές αντιστάσεις.
Κατά την τελευταία ενημέρωση, δώσαμε έναν χάρτη θερμότητας για τις κύριες ελληνικές μετοχές. Ο πίνακας 1 παρουσιάζει τον χάρτη θερμότητας. Τώρα, με την ανοδική μετακίνηση, ο πίνακας είναι πολύ πιο πράσινος. Προσέξτε ότι οι HTO-ATH και MON-ATH είναι πράσινες στο μηνιαίο και η BELA-ATH είναι τώρα ουδέτερη. Η HTO-ATH έχει πραγματοποιήσει μια τεράστια ανοδική μετακίνηση προσπαθώντας να γίνει θετική ενώ η BELA-ATH έχει εξασθενίσει.

Πίνακας 1α: Χάρτης θερμότητας Ichimokutrade για Ελληνικές μετοχές
Παρακολουθούμε τη μετοχή MOH-ATH σε κάθε ενημέρωση.   Ας συνεχίσουμε την ενημέρωση και ας δούμε πού βρίσκεται τώρα.  Από το χάρτη θερμότητας κάτι συνέβη ώστε η προδιάθεση να γίνει ουδέτερη.
Το διάγραμμα 4 δείχνει το μηνιαίο διάγραμμα για την MOH-AΤΗ: είναι ακόμη ανοδική. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα επανελέγξει το τελευταίο υψηλό σημείο καμπής. Καθυστερεί πολύ να επανελέγξει το υψηλό κι αυτό δεν είναι καλό για την ορμή. Η τιμή δεν είναι το μοναδικό βασικό στοιχείο στις συναλλαγές, κι ο συγχρονισμός είναι σημαντικός. Κι ο W.D. Gann, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές όλων των εποχών, μίλησε για το «τετραγωνισμό» της τιμής και του χρόνου.  Αυτός εξετάζει τη σχέση της τιμής και του χρόνου.
Λόγω της αργής μετακίνησης, μια μικρή αντίσταση στα 12,08 έχει καταστεί ισχυρή και διακόπτει την τιμή.  Εάν η τιμή δεν αρχίσει σύντομα να προχωράει μπροστά, μπορεί να έχει υψηλή πιθανότητα αναστροφής.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτή η μετοχή βρίσκεται σε στασιμότητα, όταν η συνολική αγορά μετακινείται τώρα ανοδικά.

Διάγραμμμα 4: μηνιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku της μετοχής MOH-ATH
Το διάγραμμα 5 δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα για τη MOH-ATH.    Το εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο βρίσκεται ακόμα σε ανοδική τάση, αλλά θα πρέπει να διασπάσει σύντομα την αντίσταση των 12,08 αλλιώς μπορεί να εξασθενίσει.

Διάγραμμμα 5: εβδομαδιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku της ελληνικής μετοχής MOH-ATH

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου