Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Apple: Ενδιαφέρουσα τεχνική εικόνα (TRADERS')

Ρίχνουμε μια ματιά στην μετοχή της Apple, η οποία σε πρόσφατη διαπραγμάτευση έχασε περισσότερο από 6%. Η Apple ανακοίνωσε μια απροσδόκητα μεγάλη πτώση των πωλήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο. Θα έπρεπε κάποιος να το περιμένει? Ναι, διότι το γράφημα είχε δείξει τις αδυναμίες, όπως μπορείτε να δείτε στο πρώτο διάγραμμα. 


Πριν από μια εβδομάδα υπήρξε σήμα Short στα 105 δολάρια. Η μετοχή βρισκόταν στο χαμηλό ΚΜΟ 10-ημερών. Έπρεπε τότε να μπει κάποιος Short? Όχι, διότι υπήρχε ο φόβος των τριμηνιαίων στοιχείων. Εκ των υστέρων, το παίζει κάποιος εύκολα έξυπνος. Θα μπορούσε όμως να εξελιχθεί διαφορετικά και η μετοχή να ανέβαινε με ένα ανοδικό χάσμα.
Η μετοχή συνεχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον, όπως δείχνει το επόμενο διάγραμμα. 


Η μετοχή γλίστρησε έως την άνω ζώνη 800- ημερών στο εβδομαδιαίο διάγραμμα. Ο ΚΜΟ 800-ημερών βρίσκεται στα 92,20 δολάρια. Μέρι εκεί μπορεί να πέσει. Ωστόσο, στην περίπτωση ενός νέου χαμηλού υπάρχει περιθώριο πτώσης έως τα 86,80 δολάρια, όπου βρίσκεται η κάτω ζώνη 800-ημερών. Εάν δεν σταματήσει εκεί, τότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο σήμα Short του οποίου ο στόχος είναι στην περιοχή των 50 δολαρίων. Εάν δούμε την αριστερή πλευρά του διαγράμματος θα καταλάβετε ότι η κάτω μπλε ζώνη χρησιμεύει ως ισχυρή στήριξη. Τότε έφθασε δυο φορές σε αυτή την ζώνη και ξεκίνησε μια καινούργια ανοδική τάση. Τότε επίσης ο ΚΜΟ 200 ημερών βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με την κάτω ζώνη 800 ημερών. Αυτός ο συνδυασμός απέτρεψε το 2013 ως ισχυρή στήριξη περαιτέρω απώλειες. Η μετοχή έχει ‘τραυματιστεί’. Τώρα, εάν ξεκινήσει η αντίστροφη κίνηση αυτό θα φανεί όταν η μετοχή φθάσει στα 86,8 δολάρια.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου