Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

DAX: ώρα να μπούμε? (TRADERS')

Ο DAX επιβεβαίωσε με το θετικό κλείσιμο τον σχηματισμό Bullish Engulfing. Η θεωρεία λέει ότι τώρα μπορούμε να τοποθετηθούμε.


Το διάγραμμα θα πρέπει να το δούμε με προσοχή, διότι οι δυο ΚΜΟ έδωσαν χθες ένα καινούργιο αγοραστικό σήμα. Στα θετικά είναι η ανοδική διάσπαση της καθοδικής καφέ γραμμής, με κλείσιμο πάνω από τις 10260 μονάδες. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει περιθώριο έως τις 10500 μονάδες.

Ωστόσο, τα δεδομένα σήμερα το πρωί είναι αρνητικά. Δεν θα είναι εύκολα με ένα κλείσιμο πάνω από την γραμμή τάσης. Στο διάγραμμα φαίνεται ότι πέρασε πάνω από το 50% του Fibonacci. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν εάν κλείσει κάτω από τις 10160 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, πολλές μετοχές δημιούργησαν τις τελευταίες μέρες αγοραστικό σήμα. Οπότε μια οπισθοχώρηση θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως θετική. Ο ΚΜΟ έχει διασπαστεί ανοδικά αλλά χρήζει επιβεβαίωσης. Εάν δούμε στις αρχές Δεκεμβρίου έχουμε την ίδια περίπτωση. Τότε ο δείκτης βρισκόταν για περίπου εφτά μέρες πάνω από τον μακροπρόθεσμο ΚΜΟ, και στην συνέχεια έπεσε στις 8750 μονάδες. Προς το παρόν, δεν είναι έτσι, αλλά αξίζει να αναφερθεί και να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου