Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Γεν. δείκτης : Εβδομαδιαία ανασκόπηση ...( Βασ. Μαρκάκης )

Δεν αρκούν μόνο οι προσδοκίες για την υπέρβαση του τοπικού υψηλού των 585 μον., όμως είναι μάλλον αρκετές για να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία των 536 μον. 


Η διατρητική ικανότητα ενός ανοδικού κύματος, όπως και ενός βλήματος πυροβόλου όπλου, είναι ευθέως ανάλογη με την απόσταση από τον στόχο. Οι πιθανότητες υπέρβασης/ διάτρησης της κατερχόμενης γραμμής τάσης R με την πρώτη προσπάθεια ήταν μηδενικές, καθώς ο δείκτης είχε ήδη διανύσει μία μεγάλη απόσταση  και ως εκ τούτου – όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη εβδομαδιαία ανασκόπηση – θα χρειαζόταν να πάρει πολλές ανάσες, αρκετά μέτρα φόρα , αλλά και αλλεπάλληλες προσπάθειες για την διακόρευσή της.
Ενδεχόμενη υπέρβαση της R , κατόπιν της τοπικής κορυφής των 585 και στην συνέχεια της διαγωνίου R1,  θ’ αποτελούσε την πρώτη σημαντική νίκη στην μάχη για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης. Στην αντίθετη περίπτωση, αν η παρατεταμένη συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων λυθεί πτωτικά , όπως την περίοδο που επισημαίνεται στο γράφημα μέσα σε κύκλο, η τεχν. εικόνα θα επιβαρυνθεί δραματικά.
Αν και το διεθνές κλίμα έχει επιδεινωθεί, θεωρούμε ως πιθανότερο το αισιόδοξο σενάριο ή, αν μη τι άλλο ότι θα διαψευστεί το απαισιόδοξο. Συμφωνούμε απόλυτα με την ανάλυση της BofA: «Δύσκολο να τα «θαλασσώσουν» αυτή τη φορά Ελλάδα και πιστωτές.» όπως και με τις απόψεις των διακεκριμένων αναλυτών και δημοσιογράφων , τα links των οποίων παραθέτουμε στην δεξιά στήλη.
Ειδική αναφορά χρήζει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο. Αν επαληθευτεί ότι το ΔΝΤ ζητά επιμήκυνση του Ελληνικού χρέους τουλάχιστον στα 70 χρόνια, περίοδο χάριτος 30 ετών και ένα σύστημα περιορισμού του ύψους των επιτοκίων , τότε θα πρόκειται για μία εξαιρετική, ….ριζική λύση . Την καλύτερη εφικτή λύση…Αρκεί βέβαια να γίνει αποδεκτή και από τους δανειστές μας…Αν και για τον γράφοντα φαντάζει απίθανη τόση γενναιοδωρία, σε αυτήν την περίπτωση ετοιμαστείτε για τετραψήφιο νούμερο του Γεν. δείκτη μέχρι το τέλος του έτους.

Την εβδομάδα που πέρασε ο γεν. δείκτης κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο μέρος της, επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας ότι η προσέγγιση της κατερχόμενης R, θα βάλει πολλούς στον πειρασμό να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Mόνο κατά την τελευταία συνεδρίασή της αντέδρασε ανοδικά από τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ., διασώζοντας προσωρινά (?) την βραχυπρόθεσμη τάση. Όμως για να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι η πρόσφατη πτωτική διόρθωση τερμάτισε στις 550 μον., ο δείκτης θα πρέπει να υπερβεί με κλείσιμο κατ’ αρχάς την αντίσταση του συστήματός μας που διέρχεται από τις 566 μον. και στην συνέχεια την προαναφερόμενη κατερχόμενη γραμμή τάσης R, την οποία υπολογίζουμε ότι θα την συναντήσει πέριξ των 573 μον.

Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 550- 540 μον, δεν τίθεται θέμα αλλαγής της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη έγκυρη παραβίαση του τοπικού βυθού των 536 μον. Όμως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση , το ανοδικό momentum θα κριθεί στις εξαιρετικά κρίσιμες στηρίξεις των 520 και 500 μον. απ’ όπου εκτός όλων των άλλων διέρχονται τα επίπεδα διόρθωσης 38,2 και 50% του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 420 στις 585 μον. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των προαναφερόμενων στηρίξεων θα παραμένουν βάσιμες οι ελπίδες κατάκτησης και του επόμενου στόχου μας , των 630 μον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου