Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

DAX: Πλαγίως μεταξύ των 9756 και 10.065 μονάδων (TRADERS')

Ο DAX έπρεπε χθες να γυρίσει προς τα κάτω, το οποίο έκανε στην αρχή και μετά μάζεψε. Στο πρώτο διάγραμμα βλέπετε μια αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης. Η αλλαγή της τάσης θα έρθει εάν παραμείνει δυο μέρες πάνω από τις 10040 μονάδες. Χθες προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε.
Στη μικρότερη εικόνα βλέπετε ότι την άνω γραμμή στις 10065 μονάδες κοντά στην πράσινη ανοδική γραμμή τάσης. Ένα γύρισμα θα είναι ευκαιρία για είσοδο σε μια θέση Short. Όσο δεν περνάει την κόκκινη γραμμή στις 9746 μονάδες, μπορεί να συνεχίσει πλάγια.


Ήταν κάποιο ‘χοντρό’ δάχτυλο το οποίο από λάθος έγραψε παραπάνω μηδενικά κατά την αγορά παραγώγων? Έτσι φαίνεται, διότι αν δούμε το μονόλεπτο διάγραμμα των παραγώγων υπήρξαν 2500 τεμάχια. Η τελευταία φορά που υπήρξε κάτι τέτοιο ήταν στην συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ όταν ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων της.
Κάποιοι πιθανόν να εκμεταλλεύτηκαν αυτό το λάθος για να πάρουν θέσεις Short. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές, και μάλιστα στο παράγωγο του DAX το οποίο οδηγεί σε μια τεχνητή ώθηση, η οποία εξουδετερώνεται λίγο αργότερα. Εάν τα πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία κλείσουν αυτές τις θέσεις, θα φανεί τις επόμενες μέρες.Το τελευταίο διάγραμμα δείχνει τον δείκτη Sentiment. Η μπλε γραμμή σήματος έχει διασπαστεί. Αυτό οδηγεί σε αποκόμιση κερδών, αν και πολλές μετοχές δεν κουνιούνται από την θέση τους. Παρόλο που θα θέλατε να ακούσετε κάτι διαφορετικό: η πλάγια κίνηση μεταξύ των 9756 και 10.065 μονάδων μπορεί να συνεχιστεί και σήμερα.


Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου