Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

DAX: Η διαγώνιος D2, ήταν και παραμένει σημείο κλειδί…( Βασ. Μαρκάκης )

Κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων επιμείναμε ( με το γνωστό πάθος που μας διακρίνει σε ανάλογες περιπτώσεις ) ότι σημείο κλειδί για την πορεία του Γερμανικού δείκτη είναι η διαγώνιος D2. Η εξέλιξη ( δυστυχώς ) μας δικαίωσε.
Εξακολουθούμε να την θεωρούμε καθοριστικής σημασίας. Από την ανακατάληψή της ή μη, θα εξαρτηθεί η μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία του δείκτη. Είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί ξανά και ξανά ( μάλλον ανεπιτυχώς), κατά τις επόμενες εβδομάδες.
Στις αρνητικές τεχνικές εξελίξεις δεν πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε και την παραβίαση της κρίσιμης στήριξης των 9555 μον. ή οποία μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη αντίσταση , όπου και αυτή είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμαστεί στο άμεσο μέλλον, μάλλον ανεπιτυχώς.
Η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη παρέχεται από τον απλό ΜΚΟ200 εβδομάδων ο οποίος διέρχεται από τις 9188 μον. και αποτελεί μία ακόμα κρίσιμη παράμετρο για την μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία του δείκτη. Ενδεχόμενη έγκυρη παραβίασή του με περισσότερα από 1-2 εβδομαδιαία κλεισίματα , θα επιδεινώσει δραματικά την τεχν. εικόνα με ότι αυτό συνεπάγεται και για το Ελληνικό χρηματιστήριο . Εκτιμούμε πώς όπως και να έχει , θ’ ανακόψει έστω προσωρινά την ορμή της πτώσης.
Για να τεθεί εκ νέου σε ανοδική πορεία ο δείκτης απαιτείται η υπέρβαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης R. Είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμαστεί ανεπιτυχώς αρκετές φορές έως τα τέλη του έτους. Κάθε προσέγγισή της θ’ αποτελεί ευκαιρία για λήψη short θέσεων.

Στο παραπάνω επίσης εβδομαδιαίο γράφημα, απεικονίζονται μερικές από τις ισχυρότερες στηρίξεις όπου θα μπορούσαν να γίνουν η αφετηρία για αξιόλογες ανοδικές αντιδράσεις. Η πλησιέστερη είναι στις 9030-9050 μον. απ’ όπου διέρχεται το επίπεδο 38,2% του συνολικού ανοδικού κύματος μετά το πέρας της χρηματοπιστωτικής κρίσης  και αποτελεί μία ακόμα κρίσιμη παράμετρο για την μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία του δείκτη.
Η τελευταία είναι ο τοπικός βυθός των 8355 μον. Ενδεχόμενη παραβίασή του θα σφραγίσει οριστικά και μάλλον αμετάκλητα,  την bear market εποχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου