Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Ανάλυση DAX με υπαίτιο την Adidas (TRADERS')

Τρέχουσες αντιστάσεις : 9269; 9372; 9376-9437....Τρέχουσες στηρίξεις: 8344; 8500; 8894; 9083
Ο πίνακας του DAX έχει ένα ισχυρό νικητή, δηλαδή την Adidas. 


Η μετοχή της ανέβηκε δυνατά την Πέμπτη, έκανε ένα ιστορικό υψηλό και δείχνει ότι μπορεί να ανέβει και άλλο. Ο λόγος: Η Adidas έχει προσλάβει μια φημισμένη διευθύντρια ως στρατηγικό σύμβουλο για το γυναικείο αθλητικό τμήμα. Η Christine Day, πρώην αφεντικό του κατασκευαστή αθλητικών ειδών Lululemon Athletica, θα συμβουλεύει τον γερμανικό όμιλο για την στρατηγική λιανικών πωλήσεων και την συνεργασία με μικρότερες μάρκες. Η Day εργάζεται για τους αντιπάλους της Nike από τα μέσα του 2015.

Το τεχνικό διάγραμμα της Adidas φαίνεται επίσης καλό. Στο διάγραμμά της φαίνεται ότι έσπασε η αντίσταση, και η επιβεβαίωση ήρθε με τα περαιτέρω κέρδη την Παρασκευή. Θα μπορούσε να δώσει ακόμα ένα 10%. Όσο παραμένει πάνω από την πράσινη γραμμή στήριξης στα 94,32€, τα στοιχεία είναι θετικά.
Bullish φαίνεται και ο δείκτης Envelope στο επόμενο διάγραμμα. 


Διασπάστηκε η άνω ζώνη 200 ημερών με ένα μεγάλο ανοδικό κερί. Συνήθως υπάρχει συνέχιση της τάσης και ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται σε συνδυασμό με την υπέρβαση ενός νέου ιστορικού υψηλού. Αυτό το σενάριο θα ακυρωθεί εάν πέσει κάτω από τα 94,37€. Εκεί υπολογίζεται και η άνω  ζώνη των 200 ημερών. Από εκεί περνάει και η πράσινη γραμμή στήριξης. Όλα δένουν μεταξύ τους.
Από την άλλη, ο γερμανικός δείκτης έπεσε όπως φαίνεται και στο διάγραμμα. 


Παρά την αρνητική συμπεριφορά του βρίσκεται πάνω από τις 9342 μονάδες, ένα σημείο το οποίο πρέπει να προσέξουμε. Εάν γλιστρήσει από κάτω τότε μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του ανοδικού χάσματος.
Τα νέα δεδομένα από τα δικαιώματα προαίρεσης δείχνουν αντίσταση στις 9400 μονάδες και μια μεγάλη στήριξη στις 9200 μονάδες. 


Τα δεδομένα είναι εξαιρετικά θετικά. Στο άνοιγμα περιμέναμε την υπέρβαση των 9430 μονάδων . Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για το υψηλό στις 9551 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα δικαιώματα προαίρεσης, ο δρόμος είναι ανοικτός ως τις 9800 μονάδες, αλλά κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να περιμένουμε για περισσότερα στοιχεία. Με την πρώτη ματιά, η εβδομάδα μπορεί να ξεκινήσει θετικά.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου