Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Η αυτοάνοση κυβέρνηση ...( Βασ. Μαρκάκης )


Η περίπτωση της κυβέρνησης δεν εντάσσεται μόνο στα πλαίσια της ψυχοπαθολογίας αλλά και της ανοσολογίας. Σαν αυτοάνοση νόσος καλεί τους πολίτες -μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων – να διαμαρτυρηθούν, να εναντιωθούν στις πολιτικές της επιλογές, να στραφούν εναντίον της.
Η παρανοειδής διαταραχή προσωπικότητας της …αυτοάνοσης κυβέρνησης, αποτελεί την βασική πηγή αγωνίας των επενδυτών, που εν μέσω ενός παγκόσμιου κραχ εγκαταλείπουν όσο-όσο και άρον-άρον  τις μετοχικές αξίες, βυθίζοντας σε καθημερινή βάση τον γενικό δείκτη  σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα. Η ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης , το προσφυγικό και κυρίως  η εγκληματική στάση των δανειστών μας, έχουν διαμορφώσει ένα εντελώς αφιλόξενο επενδυτικό τοπίο , με αποτέλεσμα την απαξίωση κάθε περιουσιακού στοιχείου.


Καθώς ο γεν. δείκτης προσεγγίζει τα ιστορικά χαμηλά του 2012 , θεώρησα σκόπιμο να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε πως αντέδρασε σε ανάλογες περιπτώσεις .
Τον Μάρτιο του 2009 αντέδρασε ανοδικά , μόλις 4-5 μον. χαμηλότερα από τα χαμηλά που είχε καταγράψει ο δείκτης τον Μάρτιο του 2003 και στην συνέχεια κάλυψε ακριβώς το 38,2% της προηγηθείσας πτώσης. Στις μέρες μας αντιστοιχεί στις 815 μον.
Τον Ιούνιο του 2010 , διέσπασε ψευδώς ( κίτρινο βέλος ) τα προαναφερθέντα επίπεδα για 1-2 συνεδριάσεις και στην συνέχεια κινήθηκε ανοδικά έως το 78,6 του προηγηθέντος ανοδικού από τον Μάρτιο του 2009 έως το Οκτώβριο του 2010. Στις μέρες μας αντιστοιχεί στις περιβόητες 666 μον.
Ο Μάρτιος λοιπόν (και γενικότερα η Άνοιξη), αποδείχθηκε κατά το παρελθόν αρκετές φορές μήνας αναστροφής της πτωτικής τάσης. Το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται  η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί και η διόρθωση στις ξένες αγορές, καθιστά εξαιρετικά πιθανό να επαληθευτούν για ακόμα μία φορά τα στατιστικά. Υπομονή λοιπόν, Φεβρουάριος είναι και θα περάσει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου