Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Μια πονεμένη ιστορία….

Η εκτίμησή μου ότι η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση θα είχε διαφορετική τύχη από τις προηγούμενες, διαψεύστηκε παταγωδώς. Όσοι δεν πρόλαβαν -ευτυχώς λίγοι- να ρευστοποιήσουν και να κατοχυρώσουν έγκαιρα τα μικρά κέρδη που κατέγραφαν μετά την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών , σημειώνουν ήδη μεγάλες απώλειες. Σε όλους αυτούς – αν και τους προειδοποίησα εγκαίρως και επανειλημμένως -  οφείλω μία δημόσια και ειλικρινή συγνώμη.  Ελπίζω ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά μου και πολλοί άλλοι , από τις εμπλεκόμενες στην ΑΜΚ χρηματιστηριακές μέχρι και τον …..Πρωθυπουργό


Όσο αφορά την Εθνική τράπεζα , οι νέοι μέτοχοι καταγράφουν ήδη απώλειες της τάξης του 33% και αν χαθεί η στήριξη των 0,1960 ενδέχεται ν’ αυξηθούν σημαντικά, καθώς η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 0,1610 ευρώ.
Οι πλησιέστερες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 0,2170 και 0,2240 , όμως για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον της ζώνης που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος) και τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Προσέξτε ότι ακριβώς σε αυτήν τερμάτισε η τελευταία ανοδική αντίδραση.
Σημεία αναφοράς για την πορεία της μετοχής αποτελούν: ο τοπικός βυθός των 0,2520 , η τοπική κορυφή των 0,2690 , η τιμή της ΑΜΚ και τέλος το πτωτικό gap των 0,3160. Αποτελούν όλα τα προαναφερόμενα επίπεδα, εφικτούς στόχους αν και εφ’ όσον εξελιχθεί ομαλά και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας . Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για την αίσια κατάληξής της – είναι μονόδρομος-, όμως δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ πολύ και για τον χρόνο αλλά και για τις δυσκολίες που θα υπάρξουν μέχρι την επίτευξή της καθώς δεν έχω ( κι’ εγώ ) καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε κανένα από τα δύο αντισυμβαλλόμενα μέρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου