Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Άρατε πύλας, ανοδική διάσπαση στο ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ? (TRADERS')

Ichimoku ανάλυση για το Ελληνικό χρηματιστήριο, 3 Ιαν 2016

Το διάγραμμα 1 δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα του  eSignal Ichimoku για τον Greece Athens Stock Composite $SAGD-ATH.  Στην τελευταία ενημέρωση, η τιμή πλησίαζε τη μεγάλη στήριξη των 834,55 ονάδων. Η δυναμική ήταν ισχυρή σε σημείο που θα μπορούσε ενδεχομένως να τη διασπάσει. Έως τώρα, δεν έχει διασπάσει τη στήριξη για να πέσει περισσότερο. Η τιμή αποφάσισε να διατηρήσει αυτή τη στήριξη και να πραγματοποιήσει υποχώρηση στην αντίσταση που παρουσιάσαμε κατά την τελευταία ενημέρωση. Η τιμή αυτής της μικρής αντίστασης είναι 940,11 μονάδες. Η τιμή της μεγάλης αντίστασης είναι 1052,86 μονάδες και αρχίζει να μετακινείται προς τα κάτω. Εάν τώρα που η μεγάλη αντίσταση μετακινείται προς τα κάτω, η τιμή κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο, μπορεί να εκδηλωθεί μια σημαντική ανοδική υποχώρηση. Τα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια θα καθορίσουν αυτό που πρόκειται να συμβεί σε αυτό το επίπεδο μικρής αντίστασης.


Διάγραμμμα 1: εβδομαδιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου

Το διάγραμμα 2 δείχνει το ημερήσιο διάγραμμα. Οι εβδομαδιαίες στήριξη/αντιστάσεις εμφανίζονται στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο. Το ημερήσιο χρονικό πλαίσιο υποδεικνύει ότι οι ελληνικές μετοχές προσπαθούν να εκδηλώσουν μια μεγάλη ανοδική αντίδραση. Τα επίπεδά της θα είναι οι 958,99 και το σύννεφο. Προκειμένου να ξεκινήσει η μεγάλη αντίδραση θα πρέπει να διασπασθεί η εβδομαδιαία αντίσταση καθώς και το τελευταίο υψηλό αλλαγής τάσης στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο στις 940,11 μονάδες.
Θα εξετάσουμε τα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια για να δούμε αν μας δίνουν κάποια ένδειξη για το τι θα συμβεί σε αυτό το επίπεδο αντίστασης.
 Διάγραμμμα 2: ημερήσιο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου

Το διάγραμμα 3 δείχνει το χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών. Το χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών υποστηρίζει το ημερήσιο/εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο. Βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Η προδιάθεση μόλις άλλαξε σε θετική. Τώρα, η τιμή θα πρέπει να ανέβει για να επιβεβαιώσει την αλλαγή της διάθεσης. Μια στήλη πάνω από το σύννεφο μπορεί να αποτελεί απροσδόκητη τύχη.


Συνοψίζοντας, το Ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ κρίσιμο επίπεδο. Αν η τιμή ακολουθήσει και μετακινηθεί υψηλότερα στο χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών, μπορεί να ξεκινήσει μια ανοδική τάση που είναι πιθανόν να ενεργοποιήσει μια μεγάλη ανοδική αντίδραση στα υψηλότερα χρονικά πλαίσια.

Στην τελευταία ενημέρωση, δώσαμε έναν χάρτη θερμότητας για τις κύριες ελληνικές μετοχές. Ο πίνακας 1 παρουσιάζει τον χάρτη θερμότητας πριν από δυο εβδομάδες.

Πίνακας 1: Χάρτης θερμότητας Ichimokutrade για Ελληνικές μετοχές δυο εβδομάδες πριν

Ο πίνακας 2 δείχνει τον χάρτη θερμότητας σήμερα. Προσέξτε ότι τώρα υπάρχουν πολλά περισσότερα πράσινα ανοδικά πλαίσια, ειδικά στα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια. Το βασικό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η ανοδική μετακίνηση των τελευταίων εβδομάδων επηρέασαν έως και το ημερήσιο χρονικό πλαίσιο. Εάν οι αγορές ανεβούν υψηλότερα και διασπάσουν την αντίσταση, οι καλύτερες ευκαιρίες θα είναι εκείνες όπου τα υψηλότερα χρονικά πλαίσια θα είναι πράσινα ή 0.

Πίνακας 2: Χάρτης θερμότητας Ichimokutrade  για Ελληνικές μετοχές

Την προηγούμενη εβδομάδα, η MOH-ATH ήταν η ισχυρότερη μετοχή. Προσέξτε ότι αυτή την εβδομάδα τα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια είναι πλέον κόκκινα αλλά το μηνιαίο είναι ακόμα πράσινο. Ας δούμε τι συμβαίνει με αυτή που ήταν η ισχυρότερη ανοδική μετοχή που δεν ακολουθεί τις αγορές σε ανοδική πορεία.
Το διάγραμμα 4 δείχνει το μηνιαίο διάγραμμα της MOH-ATH. Η τιμή ανέβηκε αλλά τώρα σημειώνει μια συνηθισμένη, υγιή υποχώρηση στη μεγάλη στήριξη των 9,07.

Διάγραμμα 4: μηνιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku της MOH-ATH Greece Stock

Το διάγραμμα 5 δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα της MOH-ATH. Η τιμή τώρα βρίσκεται σε μια μικρή στήριξη στις 9,80. Η μεγάλη στήριξη είναι στις 9,07 και είναι η ίδια στήριξη και για το μηνιαίο χρονικό πλαίσιο. Άρα, η 9,07 είναι η στήριξη πολλαπλών χρονικών πλαισίων που ελέγχει αυτό το εργαλείο ώστε να είναι θετικό μακροπρόθεσμα.
Αν η τιμή κρατηθεί σε αυτή τη μικρή στήριξη και στη συνέχεια διασπάσει την αντίσταση των 10,55, θα υπάρξει μεγάλη πιθανότητα διάσπασης του υψηλού.

Διάγραμμα 5: εβδομαδιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku της MOH-ATH Greece Stock

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου