Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

S&P500 - Τερμάτισε ο ανοδικός κύκλος ή απλά ήταν μία στάση ? ( Βασ. Μαρκάκης )

Ο Αμερικανικός δείκτης μ’ ένα άλμα που θα ζήλευε και ο Σεργκέι Μπούμπκα, , κατάφερε στην εκπνοή του μήνα να κλείσει ακριβώς ( !!!) πάνω στην στήριξη του συστήματός μας. Το γεγονός αυτό αφήνει κάποιες αμυδρές ελπίδες ότι ο νέος μήνας ίσως κλείσει με θετικό πρόσημο, αν και κατά την προσωπική μου εκτίμηση , μάλλον δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διόρθωσή του. Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κρίσιμη στήριξη των 1788 μον., που όπως έχουμε αναφέρει είναι  καθοριστική για την μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία του.
Στις 1788 μον. θα κριθεί αν στις 2135 μον. τερμάτισε ο ανοδικός κύκλος ή απλά ήταν μία στάση καθ’ οδόν προς τις 2485 μον. Από την αντοχή του επιπέδου των 1788 μον. θα κριθεί αν ο δείκτης  θα υποχωρήσει προς τις 1576 μον., ή αν θα γίνει ο βατήρας για νέα ιστορικά υψηλά. 
Η υπέρβαση της αντίστασης του συστήματός μας ( μαύρη- κόκκινη γραμμή) θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου , ενώ αντίθετα η διαδοχική παραβίαση των στηρίξεων 1867 , 1820 και τέλος των 1788 μον. θα την γείρουν σαφέστατα υπέρ του απαισιόδοξου σεναρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου